Eroğlu, Denktaş'ın Ağacının Yanına Fidan Dikti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bursa'da eski Cumhurbaşkanı Rauf Dektaş'ın ağacının yanına fidan dikti.

Eroğlu, Denktaş'ın Ağacının Yanına Fidan Dikti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Eroğlu, Bursa’da büyük ilgiyle karşılandıklarını belirterek, gördükleri misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’yi anavatan olarak kabul ettiklerini kaydeden Eroğlu, “Türkiye kalkınan bir ülke. Büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiriyor. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman anavatanımızla iftihar ettik. Türkiye’deki gelişmeleri görüyor ve bundan nasibimizi alıyoruz. Kıbrıs’ta huzur içinde yaşıyoruz. Umarım müzakereler de KKTC'nin geleceğinin daha iyi olacağı bir şekilde sonuçlanır. Bursa’nın güzelliğini havanın kapalı oluşundan dolayı henüz göremedik ama insanlarının sıcaklığını gördük. Bursa halkının sıcak ve samimi ilgisi bizi sevindirdi” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eroğlu’na Bursa’daki gelişmeleri anlattı. Eroğlu’nu Bursa’da ağırlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, “Kıbrıs, göz bebeğimizdir. Kıbrıs’ın iyi durumda olmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin her zaman Kıbrıs’ın yanında olduğunu ve Lefkoşa’nın da Bursa’nın kardeş şehri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Kıbrıs’ın gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Kıbrıs’ın üreten bir ülke olmasını hedefliyoruz. Bu konuda Bursa Kıbrıs için büyük bir şans” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin şeref defterini de imzalan Eroğlu'na el yapımı bir kılıç hediye etti.

Ardından Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ziyaret defterini imzalayıp tören mangasını selamladı. Gazilerle de tokalaşan Eroğlu, Alay Komutanlığının bahçesine fidan dikerek can suyu verdi.

Aynı bahçeye KKTC'nin eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş 10 yıl, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ise 4 yıl önce ağaç dikmişti .
Kaynak: İHA