Hagel, Asya-pasifik Bölgesini 'geleceğin Tehdidi' Olarak Gösterdi

Senato’da geçen tartışmalı oylamalardan sonra Savunma Bakanı adaylığı onaylanan Chuck Hagel yemin ederek görevine başladı.

Yemin töreni sonrası yazılı bir açıklama yapan Hagel, ABD’nin dönüm noktasından geçtiğini ve gelecek tehditlere dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Hagel, özellikle Asya-Pasifik bölgesine odaklanılması gerektiğine vurgu yaptı.Hagel, Savunma Bakanlığı personeline hitaben yaptığı açıklamaya Obama ve Senato’ya kendine bir kez daha halka hizmet etme fırsatı verdikleri için teşekkür ederek başladı.

Hagel, ABD’nin dünyanın en güçlü ordusu olmaya devam etmesi gerektiğine inandığının altını çizdi. Vatandaşlarımızı ve çıkarlarımızı korumak için Amerika’nın tüm araçlarını kullanılması gerektiğini ifade eden Hagel, “Dostlarımız ve ortaklarımızla menfaatlerimizi korumak için yakından çalışırsak daha umutlu bir dünya kurabiliriz.” ifadelerini kullandı.Hagel, Obama’nın yakın zamanda Afganistan’dan çekilme kararına da değindi. On yıldan uzun süredir süren mücadele sayfasını kapandığını belirten Hagel, “Gelecek tehditlere ve zorluklara karşı dikkatimizi arttırmalıyız. Bu Asya-Pasifik bölgesine odaklanmaya devam etmek, NATO gibi tarihi dostluklarımızı tekrar canlandırmak, kritik öneme sahip ‘siber’ gibi alanlara yeni yatırımlar yapmak anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.Hagel Savunma Bakanlığı koltuğunu Obama’nın ikinci döneminde emekli olmaya karar veren Leon Panetta’dan devraldı .