Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam Derneği Açıldı

Adıyaman’da Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam Derneği Açıldı
Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Belediye Başkan Danışmanı Emin Yağımlı, Dernek Başkanı Zeynal Abidin Deneri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi açılışa katıldı.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Levent Öztin, günümüzde en büyük sorunlardan birisinin obezite sorunu olduğunu, yeni nesil gençliğin bilgisayar başından ayrılmadığını vurguladı.

Levent Öztin, “Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için bir araya gelmişler. Her şeyin başı sağlıktır, sağlık olmadan olmuyor. Bu anlamda gönüllü olarak derneği kuran arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah gençlerimiz sağlıklarına dikkat ederler. Gelecek nesiller daha sağlıklı ve mutlu olurlar” dedi.

Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Zeynal Abidin Deneri, teknolojinin gelişmesiyle insanların günlük yaşamda kas ve eklemlerini daha az kullandığını belirterek, “ Hareketsiz yaşamın kalp damar rahatsızlıkları, obezite, kas ve eklem rahatsızlıkları ve buna benzer bir çok hastalıklara neden olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizlerde dernek olarak toplumumuzun her kesimine yönelik fiziksel aktivitelerle bütünleşerek bir yaşam tarzı oluşturmak, bunu kalıcı hale getirmek ve bu sayede sağlıklı nesillerin yetişmesine imkan sağlayacak etkinlikleri kendimize amaç edindik” dedi.

Kaynak: İHA