Trt, Sayıştay Raporlarını Gizlediği İddialarını Yalanladı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), TRT’nin Sayıştay raporlarını gizlediği ve gereken ihtarları çekmediği iddialarını yalanladı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, bugün bir gazetede yayınlanan ‘Siz seyrettiniz, onlar götürdü’ başlıklı haberle ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, TRT’nin 2009 yılında reklam alma hizmetlerinin özelleştirildiği hatırlatılarak, bu yöntemle TRT’nin reklam gelirlerinin yüzde 350 arttığı ifade edildi. TRT ile TRT adına reklam alan firma arasında hukuki bir ihtilaf çıktığının doğrulandığı açıklamada, “Haberde yazıldığı gibi TRT’nin Sayıştay raporlarını gizlediği ve gereken ihtarları çekmediği kesinlikle yalandır. TRT, reklam toplama hizmetlerini alan firmadan bugüne kadar 166 milyon TL tahsil etmiştir. İhtilaf konusu olan 81 milyon TL’ye faiz ve ceza miktarını da eklemiştir” denildi.

TRT’nin firma ile anlaşmazlığa düştüğünde gereken resmi ihtarların gönderildiği ifade edilen açıklamada, TRT’nin ihtarlardan sonuç alamadığı ve Ankara mahkemelerinde dava açtığı belirtildi. Açıklamada, “Konu yargıdadır ve yargılama sonucu beklenmektedir. Ticari bir anlaşmazlık karşısında TRT kurumu tüm hukuki yolları denemiş ve tek bir ihtimal noktası bırakmamıştır” denildi

Kaynak: İHA