Omü Gençlik Kültür ve Sanat Festivali

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğu tarafından üçüncüsü düzenlenen “OMÜ Gençlik Kültür ve Sanat Festivali” devam ediyor.

Omü Gençlik Kültür ve Sanat Festivali
Festivalin ikinci günü, “Destek Yayınları Yazarları Söyleşi ve İmza Günü” ile başladı.

Tülay Demir, Selda Terek, Nuray Soyarı, Duygu Özlem Yücel, Ertürk Akşun ve Destek Yayınları Sahibi Yelda Cumalıoğlu OMÜ’lü okurlarıyla buluştular. “Hayatta en güzel şey insanın sevdiği işi yapmasıdır” diyen Destek Yayınları Sahibi Yelda Cumalıoğlu, “Sizlere örnek olması açısından çok kısa bir şeklide yol hikâyemden bahsetmek istiyorum. 15 yıl devlet görevinden sonra içimdeki potansiyeli ortaya çıkaramadığımı fark etim. Sonra bir gün kendime dur dedim. Hepinizin bunu yapmasını istiyorum. Çevrenizin sizin kişiliğiniz olmadığını bilmenizi istiyorum. Kendime ne yapmak istediğimi sorduğumda yazar olmak istediğimi fark ettim ve bir gün çektiğim fotoğrafları izlerken yazmaya başladım. Kitabım bittiğinde yayımlatacak hiç bir yayınevi bulamadım. Ancak pes etmedim. Bir gün, bir yayınevi bana kitabımı basmak istediğini belirtti.

O gün, hayatımın en mutlu günüydü. Daha sonra aynı yayınevi bana ortaklık teklif etti. Kabul ettim ancak bir süre sonra dolandırıldığımı anladım. Bütün bu olumsuzluklara rağmen asla yılmadım. Şimdi Türkiye’nin en iyi 10 yayınevinden birine sahibim. Sizlere tavsiyem kimseden bir şey beklememenizdir. Bütün başarı sizin bileklerinizde” dedi.

Nuray Soyarı, “Ben kendini çoktan keşfetmiş biriyim. Bireysel gelişimimi paylaşmak bana haz ve huzur veriyor. Hayat bir armağan ve süresi yok. ‘İçindeki Gücün Sırrını Keşfet’ kitabım Türkiye’de yer etmiş olmasının yanı sıra, Türklerin yardımıyla birçok yabancı tarafından da keşfedilmiş durumda. Bu kitap benim 17 yaşında evimden ayrılıp kendi ayaklarım üzerinde durmamı ve reşit olmadan evlenişimi anlatan bir kitap” diye konuştu.

Çorumlu olduğunu belirten Destek Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ertürk Akşun, “Benim için OMÜ’nün özel bir yeri var çünkü ilk üniversite sınavıma burada girdim. Gelirken üniversitenin çok değiştiğini ve geliştiğini gördüm” ifadelerini kullandı.

“Aranızda yazar olmak isteyen var mı?” sorusuna karşılık cevap veren öğrencilerden birini sahneye alan Yelda Cumalıoğlu, öğrenciye ne tür yazılar yazdığına ve neden yazar olmak istediğine dair sorular sordu. Cumalıoğlu, bir kitap yazdığını söyleyen başka bir öğrenciye de tavsiyelerde bulundu.

Kendilerine yöneltilen soruları samimiyetle yanıtlayan yazarlar, esprileri ve sıcak tavırlarıyla öğrencilerin beğenisini topladılar. Söyleşinin sonunda Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Metin Eker yazarlara plaket takdim etti. İmza almak için bekleyen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdular.

TÜMER METİN VE Ececan Gümeci ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

OMÜ Gençlik Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri eski Milli Futbolcu Tümer Metin ve Oyuncu Ececan Gümeci söyleşileriyle devam etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eski Milli Futbolcu Tümer Metin, “Samsun ve OMÜ benim için çok özel bir yere sahip. Burada çok anım var. Samsunspor’da oynadığım dönemlerde de bu salonda bulunmuştum. Heyecanımı mazur görün burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim Beşiktaş’la tanındığım düşünülse de ben Samsun’la Türkiye’ye mal olduğumu düşünüyor ve bunu böyle deklare etmekten hoşlanıyorum” şeklinde konuştu.

Herhangi bir şekilde sahaya inmeyi düşünmediğini belirten ve heyecanlı tavırlarıyla dikkat çeken Tümer Metin, futbol hayatıyla ilgili anılarını öğrencilerle paylaştı ve öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ececan Gümeci de oyunculuk hayatını anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

Söyleşilerin sonunda Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Metin Eker konuklara plaket takdim etti. Gençlik Kültür ve Sanat Festivali yarın düzenlenecek olan OMÜ Medya Ödülleri Töreninin ve ZAKKUM Konseriyle sona erecek .
Kaynak: İHA