Ödemişli Bestekâr Kasım İnaltekin Anısına Konser

Ödemiş Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, Ödemişli bestekâr Kasım İnaltekin anısına konser verdi.

Ödemişli Bestekâr Kasım İnaltekin Anısına Konser
Yeni Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere yoğun ilgi oldu. Salon dolunca çok sayıda müziksever konseri ayakta izlemek zorunda kaldı. Saat 20.00’de şef Erkan Aydın yönetiminde başlayan konser iki saat sürdü. 46 kişiden oluşan koro ve 9 kişilik saz ekibinin özel konseri, iki bölüm halinde sunuldu. Birinci bölümde Peşrev (Hicaz) makamında bestekârlar Kadri Şençalar, Sadettin Kaynak, Fahri Kayahan, Ümit Mutlu, Yesari Asım Ersoy, Zeki Müren, Teoman Alpay, Avni Anıl’dan 12 şarkı seslendirildi. Konserin ikinci bölümünde de Uşşak, Hüzzam, Muhayyer, Karcığar makamlarında, bestekârlar Şerif İçli, Zeki Müren, Kasım İnaltekin, Teoman Alpay, Zekai Tunca, Şekip Ayhan Özışık, Sadettin Kaynak, ismet Ağa’nın eserlerinden bir demet sunuldu.

Gecenin sonunda Belediye Başkanı Bekir Keskin, koro adına şef Erkan Aydın’a Sosyal İşler Müdürü Ufuk Kızıler’le birlikte çiçek verdi. Başkan Keskin, bestekâr Kasım İnaltekin’in kardeşi Muharrem İnaltekin’e de gecenin anısına efe heykeli verdi.

Ödemiş Belediyesi olarak bu konserleri devam ettireceklerini belirten Başkan Keskin, “Kültür Merkezi’nde bu akşam Sosyal İşler Müdürlüğümüzün organizasyonu ile düzenlenen bu nezih konserde, gördüğünüz gibi salon müzikseverleri almadı. Önemli olan güzel çalışmalar ortaya koyabilmek. Ödemişli bestekâr Kasım İnaltekin anısına düzenlenen gecedeki bu konser, adını yaşatmak adına ayrı bir anlam ve önem kazandı” dedi Bestekar Kasım İnaltekin’in kardeşi Muharrem İnaltekin de, plaket töreninde duygularını şöyle dile getirdi: “Kasım, Birgi’de berberlik yapıyordu. Onun sesinin güzel olduğunu bestekâr Münir Nurettin Selçuk duymuş ve Ödemiş’e geldi. Kardeşimi de Ödemiş’e çağırdık. Hem onu dinledi, hem beni dinleyip, ‘senin sesin de güzel ama, senin sesin asıl yaşlanınca güzelleşecek’ dedi.

Kasım onlarla birlikte gitti ve kendini yetiştirerek, geliştirerek bestekâr oldu. Sanata önem veriyordu. Onun sayesinde Ödemiş’e Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Zeki Müren de geldi, burada konser verdi. Kardeşim adına aldığım bu plaket beni çok duygulandırdı.”
Kaynak: İHA