Silifke’de Sigara Yasağı Denetimleri Arttı

İçel'in Silifke ilçesindeki kahvehanelerde ve bazı iş yerlerinde sigara yasağı ile ilgili denetim yapan Silifke Toplum Sağlığı Merkezi yöneticileri ve Silifke Belediye Zabıta ekipleri, iş yerleri sahiplerini tütün ve tütün mamulleri kullanımı ile ilgili uyarıda bulundu.

Silifke’de Sigara Yasağı Denetimleri Arttı
Denetime Silifke Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren, Silifke Belediyesi'nde görevli zabıta ekipleri, Silifke Tolum Sağlığı Merkezinde görevli Doktorlar ve polis memurundan oluşan ekip katıldı.

İş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin olup olmadığını yasal ölçülere uygunluğuna, etrafta küllükler ve sigara izmaritlerinin olup olmadığına bakan ekip, iş yeri sahiplerinin 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri ile ilgili kanun gereği kanuna muhalefet edenlere cezai işlem uygulanacağını hatırlattı.

Kanunlara uymayan bazı iş yerlerinde iş sahibi sigara içiyorsa eğer 1187 TL, dıştan gelen misafir içiyorsa eğer 88 TL para ceza uygulandı. Denetlemelerden memnun olduklarını belirten bazı işletmeciler bu uygulamanın vatandaşlara büyük yarar sağladığını ifade ettiler.

Denetleme ile ilgili açıklama yapan Eren, “Bu denetimlerimizi günlük olarak yapıyoruz. Bu denetimlerle birlikte artık kafelerde sigaranın içilmediğini görmeye başladık. Bu da denetimlerin sonuç getirdiğini gösteriyor. Denetimlerimiz hafta sonları da dahil olmak üzere her gün yapılıyor ve aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli. Bu kurallara uymayanlar için gerekli cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

Kaynak: İHA