Bakan Güler: Gaziantep’in Suçta Geride Olması, Projeli Çalışmanın Göstergesi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gaziantep’in bölgede suç ve suçluluk oranlarındaki istatistiklere bakıldığında Türkiye ortalamasının çok gerisinde olduğunu, bunun da projeli çalışmalara ağırlık verildiğinin bir ifadesi olduğunu kaydetti.

Muammer Güler, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın’ın karşıladığı Güler, şube müdürleriyle tanıştıktan sonra, Aydın’ın makamına geçti. Burada bir konuşma yapan Güler, Gaziantep’in bölgede suç ve suçluluk oranlarındaki istatistikleri edildiğinde Türkiye ortalamasının çok gerisinde bir durumda olduğunu gördüklerini kaydetti.

Aydın, “Bu, projeli çalışmalara çok ağırlık verildiğinin de bir ifadesi olarak göz önüne almak lazım. Arkadaşlarımı fedakârca çalışmaları nedeniyle bütün personeli yürekten kutluyorum.” dedi.

İçişleri Bakanlığı olarak bütün illerde birinci önceliklerinin önleyici kolluk hizmetlerinde hem etkinliği sağlamak, bu hizmetlerde teknik imkânların tamamını kullanabilmek ve alanın tümüne hâkim olabilmek olduğunu aktaran Güler, projeli çalışmaların da bu noktada büyük önem taşıdığının altını çizdi. Bu noktada Gaziantep’te de bu çalışmaların yürütüldüğüne şahit olduklarına değinen Güler, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün güçlenmesi, teknik, araç ve diğer imkanlarının güçlendirilmesi için bir kampanya başlatacaklarını vurguladı. Yine Gaziantep’le ilgili olarak mevcut polis okulunun başka bir yerde yapacaklarını ifade eden Güler, mobese'yi de daha etkin hale getireceklerini açıkladı.

Bütün bunların hepsini, hem bakanlığın imkânlarını, hem de yerel imkânları harekete geçirecek bir çalışmanın içinde olacaklarını aktaran Güler, "Huzurun, asayişin her şeyin önünde olduğunu belirtiyorum. Bu kentte huzur olmazsa ne sanayi ne diğer çalışmaların önemi olmaz. Önemli olan huzurlu ortamda bu faaliyetlerin sürdürülüyor olmasıdır. Buradaki birlik ve beraberliğim devamını istemeyen unsurlar da var. Onlar için de dikkatli olmalıyız. Emniyet ve Jandarmamız koordinasyon içinde. Bizim de onların çalışmalarını destekleyecek gayretlerimiz olacak." şeklinde konuştu.