Kozan'da ''Çevre ve Atıkların Dönüşümü'' Semineri

Kozan Kent Konseyi, okulların çevre kulüplerinde görevli öğretmen ve öğrencilere yönelik ''çevre ve atıkların geri dönüşümü'' konulu seminer düzenledi.

Kent Konseyi Çevre Sorunları Komisyonu'nca Ticaret Odası salonunda düzenlenen etkinlikte, Belediye Çevre Mühendisi Saycan Say ve Kozan'daki atıkların dönüştürülmesi için belediyenin anlaşma imzaladığı firmada görevli Çevre Mühendisi Seçil Öztekin sunum yaptı.

Uzmanlar, çevre, çevrenin kirlenmesi, geri dönüşüme uygun atıklar ve bu atıkların dönüşümü konusunda ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dönüşen her ton kağıdın 17 çam ağacını kurtardığı, her ton cam için 100 litre petrol tasarrufu sağlandığı, kullanılan 1 litre yağın 15 kişinin bir yılda tüketeceği 1 milyon litre suyu kirlettiği, ancak, atıkların dönüşümü ile kazanılan en önemli şeyin çevrenin korunması olduğu ifade edildi.

Çevre Komisyonu üyeleri, etkinliğe katılan okulların çevre kulüplerinde görevli öğretmen ve öğrencilerin proje ve önerilerini dinleyerek, toplumun dikkatini çekebilmek ve duyarlılığı artırmak için işbirliği teklifinde bulundu.

Çevre ile ilgili etkinliklerde birlikte hareket etme kararı alan etkinlikte, katılımcılardan hazırlayacakları projelerini de nisan ayına kadar Kent Konseyi'ne ulaştırmaları istendi.

Etkinliğe Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, Çevre Komisyonu üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA