Bakanlar Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Atalay, “Terör bitsin, herkes siyaset yapsın. Bizim de hakkımız gasp edildi ama biz geldik siyaset yaptık. Siyasetle hakkımızı aldık. Herkes siyaset yapsın” dedi.

Bakanlar Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı
Çözüm sürecini Diyarbakır’daki dini kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile değerlendirmek üzere Diyarbakır’a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, burada yaptığı konuşmada, terör bittiği zaman, yapılması gereken başka şeyler varsa bunların daha rahat konuşulacağını söyledi.

Ortada şehitler varken, kan akarken her şeyin konuşulamayacağını belirten Atalay, “Terör bittiği zaman, siyaset ortamında her şey konuşulur. Herkes gelsin siyaset yapsın. Siyasetin önünü iyice açtık. Bizim de haklarımız gasp ediliyor. Başbakanımızın hakkı gasp edildi. İlk seçimde aday bile olamadı. Terör bitsin, herkes siyaset yapsın. Bizim de hakkımız gasp edildi ama biz geldik siyaset yaptık. Siyasetle hakkımızı aldık. Herkes siyaset yapsın. Bu ülke açık bir toplumdur ve her şey konuşuluyor. Onun için terörün varacağı bir yer yok. Terörün getireceği bir şey yok. Teröre bölge insanımız karşı koysun. Karşı koyması lazım. Yeter artık demesi lazım. Bunun için bunları anlatıyoruz. Bizim partimiz sağlam bir yerde duruyor. Biz iyi bir yerdeyiz. Sizler iyi bir yerdesiniz. Biz haksızlığı savunmuyoruz. Daha fazla haksızlık varsa onların da önüne geçeceğiz. Biz terörün bitmesini istiyoruz. Çözüm sürecinin hedefi bu. Bizim sizlerden isteğimiz, bu sürece desteği geliştirmektir” dedi.

“ADALET İÇERİSİNDE BU MEMLEKETİ KALKINDIRACAĞIZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’yi demokratikleştirip, adalet içerisinde bu memleketi kalkındıracaklarını ifade etti.

Eker, Tanzimat’tan beri Türkiye’de insanların AK Parti zihniyetini beklediğini belirterek, “Türkiye AK Partiyle birlikte yeni bir sürece daha girdi. Türkiye’yi demokratikleştirme ve sivilleştirme çabasının bir parçası olarak, Kürt meselesinin çözümünde akan kanının durmasında, gözyaşlarının dinmesinde bir yeni süreç var. Türkiye’de birlik ve beraberliği sağlayacağız. Bütün kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı bir ve beraber kılacak, hakları elinden alanın haklarını vereceğiz, adaleti tesis edip, Türkiye’de vatandaşlarımızı bir araya getireceğiz. Biz bu milletin 150 senedir beklediği bir kadroyuz. Tanzimat’tan beri, Türkiye’de insanlar AK Parti zihniyetini bekliyordu. Cumhuriyet tarihi boyunca, Kürt sorunu başta olmak üzere, diğer bütün sorunları yaratanlar, onların zihniyeti hep ayrıştırıcı oldu. Hep tekçi oldu. Bazen dediler, insanlar şu kıyafeti giyecek, şunu giymecek. Kafasına şunu takacak, şunu takmayacak dediler. Bazen dediler ki, hanımlar şöyle giyinecek. Bazen dediler, insanlar şu dili konuşacaklar, şu dili konuşmayacak. Bazen de dediler annenizden öğrendiğiniz dili yasaklıyoruz. Zulüm ettiler. Bu zulmün bu zulüm zihniyetinin temsilcileri hala var. Şimdi onlar bizimle mücadele ediyor. Çeşitli formlarla, çeşitli şekillerle. Seslerini duyuyoruz. Mücadele ediyorlar, direniyorlar. Adeta bu yanlış sistemi, bir kaleyi savunur gibi savunuyorlar. Bize karşı mücadeleleri bu. Biz de diyoruz ki, Türkiye’yi demokratikleştirip, sivilleştireceğiz. Adalet içerisinde, bu memleketi kalkındıracağız” diye konuştu

Kaynak: İHA