Soyguncu Ararken Cinayet Zanlılarını Yakaladılar

Adana’da polis kuyumcu soyguncularını ararken 16 ay önce Muş’ta iki kişinin öldürüldüğü cinayetin failleri olarak aranan baba ile oğlunu yakaladı.

Gözaltına alınan 69 yaşındaki Sabri Kaçıran ile oğlu 23 yaşındaki Bayram Kaçıran, ilk ifadelerinin ardından Muş’a gönderildi. İddialara göre Muş'un Dereyurt köyünde 23 Ekim 2011’de Sabri Kaçıran, oğlu Bayram Kaçıran'a kız kardeşi Gülşen Güler'in kızı Halise Güler'i (34) istedi, kız tarafına başlık parasını da verdi. Bayram Kaçıran, bir süre sonra kuzeni ile evlenmekten vazgeçti. Bunun üzerine Güler ailesi, “Kızımızın adını çıkardınız. Bayram kızımızla evlenmeli.” diyerek tepki gösterdi. Kaçıran ailesi oğulları Bayram Kaçıran'ı evlenmeye ikna edemedi. İki aile arasındaki silahlı kavgada, Gülşen Güler ile kızı Halise Güler hayatını kaybetti, Sabri Kaçıran da yaralandı.

Kız kardeşi ile yeğenini öldürdüğü ileri sürülen Sabri Kaçıran ile Bayram Kaçıran, olayın ardından kayıplara karıştı. Cinayet şüphelisi olarak aranan baba-oğul olaydan 16 ay sonra Adana’da yakalandı. Polis, baba ile oğlunun izini merkez Seyhan ilçesinde yaşanan bir kuyumcu soygununa karışan 4 kişiyi araştırırken tespit etti. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, cinayet şüphelisi baba ve oğlunun merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi’nde kaldıkları eve baskın yaptı. Gözaltına alınan baba-oğul, ifadelerinin ardından polisler tarafından Muş'a götürüldü.