Siirt Valisi Aydın'dan İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Yardım

Siirt Valisi Ahmet Aydın, ildeki ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundu.

Beraberinde Vali Yardımcısı Mustafa Pala ile ilk olarak Zübeyde Hanım Lisesi öğrencileri ve Okul Aile Birliği'nin yürüttüğü ''Yoksul Aile'' projesi kapsamında tespit edilen Hasan Aktaş'ı Alan Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden Vali Aydın, projeyi yürüten Okulun Müdürü İdris Yolbaş'tan Aktaş ailesinin durumu ile ilgili bilgi aldı.

Vali Aydın, burada yaptığı açıklamada, aile bireylerinin sağlık kontrolünden geçirileceğini ve aileye gereken tüm desteklerin verileceğini belirtti.

Vali Aydın ve beraberindekiler daha sonra aynı mahallede yaşayan evli ve yedi çocuk babası Nurettin Dayan'ı ziyaret etti.

Bir süre önce kalp ameliyatı geçiren Dayan ile bir süre görüşen Vali Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan Dayan ailesine her türlü ekonomik ve sosyal desteğin verileceğini belitti.

Dayan ailesinin evine eşya alınması, evin boyanması ve diğer eksikliklerin giderilmesi konusunda da ilgililere talimat veren Aydın, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, okulun önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini anlatarak, okul idaresi ve öğrencileri yürüttükleri bu projeden dolayı kutladığını söyledi.

Vali Aydın, devletin her zaman yoksulların yanında olduğunu vurgulayarak, ''Hiç kısa aç ve açıkta kalmayacaktır. Çeşitli sebeplerle ulaşamadığımız ihtiyaç sahibi ailelerin mutlaka valiliğe durumlarını bildirmesi gerekiyor. İhtiyaç sahibi ailelere her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz'' dedi.

Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA