İmdat fuhuş

Silivri’de bir gece kulübünde kadınların zorla fuhuşa zorlandığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı dedektifler, harekete geçti.

İmdat fuhuş
Gece kulübünü 15 gün boyunca takibe alan dedektiflerin verdiği bilgiler doğrultusunda polisler minibüslerle gece kulübünün bulunduğu adresin bir arka sokağına araçlarını park etti. 2 dedektif bir taksi ile müşteri gibi gece kulübünün önüne geldi. Araçlarını park eden dedektifleri kapıdaki görevliler “Hoş geldiniz, iyi eğlenceler” diyerek içeriye aldı. Garsonun gösterdiği masaya oturan dedektifler, viski, çikolata, şamfıstığı, meyve ve kola siparişi verdi. Yanlarına gelerek “Başka bir isteğiniz var mı?” sorusunu yönelten garsona polis memurları kolunda altın benzeri sarı bilezik olan kadınlardan 2 'sini göstererek “Onları masamıza getirebilirsin” yanıtını verdi. Bilezikli kadınlara viski ısmarlayan polis memurları bir süre kadınlarla sohbet etti. Bir polis memuru “Bu bilezik sizin otelde birlikte olacağız anlamını taşıyor değil mi?” sorusuna kadınlardan biri “Evet bilezik takmayanlar sadece konsomatris olarak çalışıyor” cevabını aldı.

Kadınlarla gecelik ilişki karşılığı 500 'er TL 'ye anlaşan polislerden biri dışarıda kendilerinden haber bekleyen komiserlerini cep telefonundan arayarak “Sevgililer Günü için arkadaşıma bilezik aldım” diyerek hem bu ayın 14 'ünde kutlanacak Sevgililer Günü 'ne gönderme yapıp, hem de baskının startını verdi. Mekandan içeri giren polis memurları org da müzik çalışan kişiye bitirmesini söyledi. Bu sırada sahnedeki sanatçı parçasını müziksiz olarak söylemeye devam edince polis memurlarını güldürdü. Sanatçı da parçasına ara verince Ukrayna, Moldova, Türkmenistan, Gürcistan ve Fas uyruklu 25 kadın ile arasında diskoteğin işletme müdürünün de arasında bulunduğu 9 erkek gözaltına alındı. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nde sağlık taramasından geçirilen kadınlardan minibüslerle şubeye getirildi. Bir kadın “Türk polisi beni bu bataktan kurtardı” diyerek baskından memnuniyetini dile getirdi.

Baskın yapılan mekanda bilezik takmayan kadınların konsomatris olarak çalıştıkları sohbet ettikleri müşterilerin kendileri için ödediği içki parasından yüzde 20 komisyon aldığı öğrenildi. Kadınların mağdur sıfatıyla ifadesini alan polis memurları, kadınların hangi tür hastalık taşıdıklarının belirlenmesi için hastaneye sevk etti. Polisler, baskınların aralıksız süreceğini belirttiler.