Kız Yetiştirme Yurdunda Kalan Öğrencilerinden, Suriyeliler İçin Kermes

Balıkesir Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler iç savaş nedeniyle büyük sıkıntı çeken Suriyelilere yardım amacıyla düzenledikleri gıda ve giyim kermesinin gelirini Vali Ahmet Turhan'a teslim etti.

Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kız öğrencilerin geçtiğimiz ay "Suriye Halkı İçin Bir Dilim Ekmek" adıyla düzenlediği kermesten elde edilen bin 205 lirayı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a teslim etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, yurt müdürü ve kız öğrencileri makamında kabul eden Vali Turhan, böylesine anlamlı bir çalışma yaptıkları için çocuklarla gurur duyduğunu söyledi.

Destek olan öğrencilerin, örnek bir davranış sergilediğini belirterek teşekkür etti. Vali Turhan, "Suriye'dekiler, bizim kardeşlerimiz ve orada bir vahşetle karşı karşıyalar, acılar çekiyorlar. Türkiye, yedisinden yetmişine elinden ne gelirse yardım yapıyor. Bu yardımı sizlerin düşünmesi katkı sağlaması çok önemli. Bu para Suriyeli kardeşlerimize, ulaşacak. Bu önemli ve anlamlı bir destektir. Ben sizleri gönülden kutluyorum. Sizleri yetiştiren yönetici ve öğretmenlerinizi kutluyorum." dedi.

Yurt öğrencileri ise Vali Ahmet Turhan’a destekleri için teşekkür ederek, "Biz elimizden gelen gayreti gösterdik, bu nedenle çok mutluyuz." dedi.

Vali Turhan, kermesten elde edilen bin 205 lirayı teslim eden çocuklara, kitap hediye etti.