Kentte Yarıyıl Tatilinin Ardından Ders Başı Yapan 22 Bin 500 Öğrenciye Süt Dağıtıldığı Belirtildi

Düzce'de yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapan 22 bin 500 öğrenciye süt dağıtıldığı belirtildi.

Düzce İsmetpaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtım töreninde konuşan Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, geçen yıl çocukların düzenli beslenmelerini sağlamak amacıyla ilgili bakanlıkların işbirliğiyle başlatılan süt dağıtımını bu dönem gecikmeli gerçekleştirdiklerini söyledi.

177 okulda eğitim gören 22 bin 500 öğrencinin süt içeceğini kaydeden Ülker, ''Biz ailelerimize 'İstiyor musunuz, istemiyor musunuz' şeklinde daha önce sorduk. Bin 810 aile, çocuğunun süt içmesini istemedi. Bin 314 öğrencimiz de kendi içmek istemedi'' diye konuştu.

Ülker, süt talebinde bulunmayan öğrencilerin yarın talep edebileceklerine işaret ederek, ''Herhangi bir gün öğrencimiz, 'Ben süt içmek istiyorum' derse süt içebilir. İçen öğrencimiz de 'Ben artık içmek istemiyorum' derse, onu da zorlamak yok. Tamamen esnek bir program çerçevesinde dağıtımlar devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Ülker, olumsuzluk yaşanmaması için konuyu yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Ülker, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve beraberindeki heyetle sınıfları gezerek öğrencilere süt dağıttı.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA