AK Parti'li Aksoy, Gediz Muratdağı'nda İncelemelerde Bulundu

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz ilçesindeki Muratdağı Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

AK Parti'li Aksoy, Gediz Muratdağı'nda İncelemelerde Bulundu
Milletvekili DSoner Aksoy, Çinigaz Sahibi Rasim Akdoğan,Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl genel Meclisi üyesi Hayri Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı ile Muratdağı Kayak Tesisleri'ne giderek incelemelerde bulundu.

Tesise gelişinde önce Kütahya’dan ve Gediz’den gelen usta öğreticiler ve kayak yapan öğrenci kafilesi ile sohbet eden Milletvekili Aksoy, daha sonra yeni alınan kar motosikletini kullandı.

Başkan Saraoğu, "Muratdağı Kayak Merkezi'yle yayla turizmi ve dağ-doğa turizmine iştirak edecek bir alan yaratmayı düşünüyoruz. Hazırladığımız bu projeleri birer birer hayata geçirip 2014 sezonuna bambaşka bir Muratdağıy’la girmeyi hedefliyoruz. Burası sadece Gediz’e değil, bütün bölge illerine hitap eden bir kayak merkezi olacak. Konaklama için de bir proje hazırladık. Projeleri bir bir hayata geçirip uzun vadeli yatırımlarla Muratdağı’nın cazibesine cazibe katacağız, Gediz’in çehresi değişecek” dedi.

Milletvekili Soner Aksoy da, “Muratdağı Kayak Merkezi diye bilinen ve gerçekten kayak imkânıyla birlikte bizce eşsiz olduğuna inandığımız bir manzarayı ve güzelliği de kayakseverlere beraberinde sunma imkanı olan, kayakla birlikte başkaca turistin beklediği güzellikleri bulabileceği bir yerdeyiz.

Sadece kış için değil, inşallah yayla turizmi için de yapılacak tesislerle ciddi bir alan açılmış olacaktır. Dolayısıyla burada yapılacak turizm tesislerinin teşvik edilmesi imkânı da var. Biz kendilerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.Bu tesislerin kazandırılmasında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA