Gösteriler Kutlama Havası İçinde Sona Erdi

Mısır'da, yönetimi destekleyen parti ve grupların, ülkedeki şiddet eylemlerini protesto etmek amacıyla düzenlediği gösteriler, kutlama havası içinde sona erdi.

Giza kentindeki Kahire Üniversitesi önünde ''Şiddete karşı omuz omuza'' adlı gösteriyi düzenleyen gruplar, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek mesajları da verdi. Kutlama havası içinde biten gösterilerde havai fişekler atıldı.

Cemaat-i İslami liderlerinden Muhammed es-Sagir, gösteride yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin meşruiyetinin sorgulanamayacağını ve yönetimin değişmesi için tek yolun seçim sandıkları olduğunu belirterek, ''Seçimle gelen molotofla gitmez'' dedi.

Şiddetin sona erdirilmesi ve kamu binalarını hedef alınan saldırıların durdurulması için çağrı yapılan gösteride, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı temsilen milletvekili Muhammed el-Baltacı da hazır bulundu. Baltacı ''Şiddete karşı olduğumuzu göstermek için bugün burada toplandık. Cumhurbaşkanını ve hükümeti değiştirmek isteyenin sandığa gitmekten başka çaresi yoktur'' ifadelerini kullandı.

Gösterilere Cemaati İslamiye hareketi, El-Vasat Partisi ve İhvan katılırken, Selefi Cephesi, El-Vatan ve Nur partileri eylemi boykot ettiğini duyurmuştu.
Kaynak: AA