'Doğum Öncesi Erken Teşhis, Bebeklerin Kalp Sağlığı İçin Önemli'

Anne adaylarının hamileliklerinin 23 ve 24’üncü haftasında yaptıracakları ekokardiyografinin, bebeklerinin kalp sağlığının belirlenmesi açısından önemli olduğu bildirildi.

'Doğum Öncesi Erken Teşhis, Bebeklerin Kalp Sağlığı İçin Önemli'
' Dünyada Konjenital Kalp Hastalıkları Farkındalık Günü' nedeniyle bir açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gayaz Akçurin, doğum öncesinin bebeklerin kalp rahatsızlıklarının erken tanısının önemine değindi. Anne adaylarının gebeliğin 23 ve 24’üncü haftalarında yaptıracakları ekokardiyografi (ultraSon değerlendirilmesi) yöntemiyle bebeklerinin kalplerinin değerlendirilmesinin erken tanı ve doğru tedavi için Son derece önemli olduğunun altını çizen Akçurin, bebekler henüz dünyaya gelmeden kalp anomalisi bulunup bulunmadığının bu yöntemle belirlenebileceğini kaydetti.

Bazı doğumsal kalp hastalıklarına bebek gözlerini dünyaya açar açmaz müdahale edilmesi gerektiğini anlatan Akçurin, bazılarının ise uzun süreli tedavi ve takip gerektirdiğini söyledi.