12 Tasarı, Gündemin Ön Sıralarına Alındı

TBMM Genel Kurulu'nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarısı, gündemin ön sıralarına alındı.

Genel Kurul'da CHP'nin, beyaz et sektöründeki sorunlarla ilgili araştırma önergesinin bugün görülmesine ilişkin grup önerisi ele alındı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, sektörde özellikle girdi fiyatlarının fazla olmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Havutça, ''Böyle gider ve önlem alınmaz ise iflas eden firma sayısı artar. Finans sıkıntısına düşen firmaların kurtarılması gerekiyor'' dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, hükümetin tarım ve hayvancılığa ciddi destek verdiğini, kredi faiz oranlarının düştüğünü, ödeme oranlarının arttığını söyledi.

Beyaz et sektörünün de bu destekten payını aldığını belirten Ercoşkun, sektörün, 2002 yılına göre 15 kat büyüdüğünü dile getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, tavukların GDO'lu ürünlerle beslenmesi nedeniyle lezzetinin de azaldığını ifade etti.

Ercoşkun, ''Kısa süre içinde çatlarcasına büyüttüğümüz hayvanlarla üretim yapıyoruz. Türkiye'de beyaz etin tadının kalıcılığı ve dünyada aranır hale gelmesi için gerekli önlemler alınmalı'' diye konuştu.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da AK Parti'nin kabul edilen grup önerisiyle uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin 12 kanun tasarısı gündemin ön sıralarına alındı. Çalışmaların, gündemdeki tasarıların bitimine kadar devam etmesi kararlaştırıldı.
Kaynak: AA