İkindi Sohbetleri Başkan Keskin’le Başladı
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi "İkindi Sohbetleri"ne bu yıl da devam ediyor.

Keskin, Türkiye’nin son on yılda ekonomik, sosyal ve siyasi gelişimine dikkat çekerek, “Daha önceleri dünyada bu kadar bilinmeyen Türkiye, bugün bütün ülkeler tarafından takip edilen, yaptığı işlerle dengeleri etkileyen bir ülke haline geldi. Son on yılda, daha önceleri Van Gölü canavarı gibi tasvir edilen enflasyon canavarı kayboldu. Ülke ekonomimiz her geçen gün daha iyiye gidiyor. Eskiden bir üst geçidin hizmet sayıldığı ülkemizde, bugün duble yollar, cazibe merkezi, kentsel dönüşümler gibi dev yatırımlar yapılıyor. Ciddi anlamda işsizlik meselesi ortadan kalktı. Evet, yine işsizlik var ancak iş beğenemezlik de var. Herkes bir koltuğu olsun, bilgisayar başı iş istiyor. Bu çok zor. Ülkenin temizlik personeline de, bahçıvana da, çaycıya da ihtiyacı var. İşçisiyle, patronuyla, çalışanın bir bütün halinde azmiyle ülke büyür” diye konuştu.
Başkan Keskin, “ Şair ve yazar olarak 21 eserimizle edebiyat camiasında kendimizi ispatladık. Birçok kitabım ulusal ve uluslararası edebiyat arenasında ödül aldı. Bunlar bizim için tabii ki önemli değerler, ancak en önemlisi halkımızın teveccühlerini kazanmaktır” diye konuştu.
Sohbet sonunda, Başkan Keskin’in "Bir Demet Hikaye" adlı kitabından 1990 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca açılan yarışmada birincilik kazanan “Öğretmenim” isimli hikayesi okundu .
