'CHP yerel seçimlerde iyi olursa siyaseti bırakırım'

Baykal döneminde MYK üyesi olan Savcı Sayan, CHP'nin Kılıçdaroğlu ile seçime girdiği takdirde AK Parti'nin yüzde 60 oy alacağını savundu. Sayan, yerel seçimde CHP iyi oy alırsa siyaseti bırakacağını da söyledi.

'CHP yerel seçimlerde iyi olursa siyaseti bırakırım'
Bugün TV ekranlarında yayınlanan Geniş Açı programının dünkü konuğu Baykal döneminde MYK üyesi olan Savcı Sayan'dı. CHP'ye yönelik eleştiirleriyle dikkat çeken eski CHP Sayan, çarpıcı açıklamalarıyla programa damgasını vurdu.

CHP'nin bugün ölüm döşeğinde olduğunu savunan Sayan, 'CHP'yi şeker komasına soktular. Navigasyonu bozuk. Böyle bir bu hükütmetle, Tayyip Erdoğan gibi karizma bir liderle, dünyaya meydan okuyan bir liderle, CHP bu yönetimle, bu anlayışla umut olabilir mi, iktidar olabilir mi? ' diye sordu.

'BAYKAL'IN PARTİSİNİN BAŞINDAN GÖNDERİLMESİ BİR OPERASYONDU '


2010 yılında Deniz Baykal'ın CHP genel başkanlığından gönderilmesinin bir komplo, bir dizayn çalışması olduğunu ifade eden Savcı Sayan, '1 Mart Teskeresi ve Mayın Yasası'yla birlikte bunlar yapıldı. Türkiye'ye hep operasyon yapılıyor. Türkiye operasyonlar ülkesidir. Mesela Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin bekçilik olayıyla Tayyip Erdoğan 'ın kızının 52 bin lira maaş alma olayının aynı günde basında yer alması Türkiye'ye bir operasyondur. İkiside doğru değil. Türkiye kamuoyunun üzerinde bir baskı var ' şeklinde konuştu.

'CHP'NİN BAŞINA ACİLEN BAYKAL GELMELİ '

Baykal'ın 1 Mart Teskerisi ile cezalandırıldığını söyleyen Sayan, 'Bugün bizimle Suriye arasında İsrail olacaktı. Baykal bununla cezalandırıldı. Peki bunun çözümü nedir? CHP yarından erkeni yok Baykal'ı çağıracaktır. Sayın Deniz Baykal bu ülkeye lazım bir devlet adamıdır. Sayın Baykal Kılıçdaroğlu'nu, Mustafa Sarıgül'ü, Önder Sav'ı, Karayalçın'ı yanına alacak. Daha önce genel başkanlık yapmış olanları da alacak. Hiç kurtuluşu yok. Herkesin partide emeği vardır. Kendi kadrosunda profesörler var, bir sürü arkadaş var, bunlarla birlikte CHP hızlı bir şekilde kendisini yenileyecek seçime öyle girecektir ' ifadelerini kullandı.

'BİZİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞAN MEDYA PARTONLARI VAR '

Kemal Derviş'in getirilmesininde bir operasyon olduğuna dikkat çeken Sayan, 'Bülent Ecevit'e de bir operasyon yapıldı. Baykal döneminde benim adamım belediye başkanı olmadı diye CHP'nin kadrolarını allak pullak eden medya ppartonları tanıyorum. Baykal'a cephe alan binlerce medya mensubu biliyorum. Özde MİT ajanı sözde KCK'lı olanlar gibi özde AK Parti'li sözde CHP'i gibi davranıp bizi dizayn etmek isteyen medya patronları var ' şeklinde konuştu.

'YEREL SEÇİMDE CHP İYİ OLURSA SİYASETİ BIRAKIRIM '


Savcı Sayan, 'Biz isyan ediyoruz çünkü CHP böyle olmamalı. CHP böyle devam ederse, Kılıçdaroğlu'yla seçime girerse, AK Parti yüzde 60 oy alacak. Yerel seçimde CHP bu kadroyla, bu kafayla Türkiye'nin bu şartlarında iyi oy alırsa, AK Parti'yi sıkıntıyı sokarsa genç yaşımda söz veriyorum siyaseti bırakacağım ' diye konuştu. BEYAZ GAZETE