10| İstanbul Buluş Şenliği Yarışması

Özel Sanko Liseleri Müdürü İhsan İçbudak, "10| İstanbul Buluş Şenliği Yarışması"nda elde ettikleri derecenin tam donanımlı laboratuvarda yapılan çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtti.

Holdingden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi, İstanbul Bilgi Üniversitesinde gerçekleştirilen yarışmada ikisi Türkiye birinciliği olmak üzere dört ödül aldı. Öğrencilerin "hedefe tek atış" temasıyla bir golf topunun belirlenen bir hedefin içine tek atışta en kısa sürede gönderilmesi projesi lise kategorisinde birinci oldu. Ayrıca öğrenciler tasarımlarıyla "en yaratıcı tasarım" ödülü olarak plaket aldı.
Hobi kategorisinde ise "İstikamet piramit" adlı çalışmada okul laborantı İbrahim Halil Yılmaz birinciliği elde etti. Aynı kategoride biyoloji öğretmeni ve laboratuvar sorumlusu Fatih Mehmet Günaydın'ın okul ana sınıfı öğrencisi kızı Betül Günaydın jüri özel ödülüne layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İçbudak, ödül alan öğrencilerle öğretmenlerini kutladı.
Gerçek hayat başarısının temelinin "proje tabanlı yaparak yaşayarak öğrenme" olduğunu belirten İçbudak, "Bu yarışma öğrencilere analitik düşünebilme ve problem çözme yetisini zenginleştirmelerinin yanı sıra detaylandırılmış ayrıntılarla tasarlanan projeler aracılığıyla bilimi pratik ortama taşımalarında önemli bir rol oynamaktadır. Yarışmada okulumuzun birinci olması tam laboratuvarlarda yapılan çalışmaların bir sonucudur" ifadelerini kullandı.
İçbudak, geleceğin bilimsel düşünen ve bilimi üretime dönüştüren gençlerini yetiştireceklerine inandıklarını kaydetti.


Kaynak: AA