(özel Haber) Başbakan’ın Mitinginde Anne ve Bebeği Ezilme Tehlikesi Geçirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Lüleburgaz mitinginde vatandaşlara satranç takımı dağıtırken, miting alanına 6 aylık bebeğiyle gelen bir kadın ezilme tehlikesi geçirdi.


Miting öncesi miting alanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar arama kontrol noktalarında dikkatlice arandı. Kontrol noktasının hemen yanında ise miting alanına giren vatandaşlara Türk ve AK Parti bayrakları dağıtıldı. Başbakan Erdoğan miting alanına gelmeden önce vatandaşlara adeta müzik şöleni sunuldu. Vatandaşlar çalınan müziklerle doyasıya eğlendi. Ayrıca mehteran takımı da miting alanında hazır bulunarak, marşlar çaldı. Başbakan Erdoğan’ın miting alanına gelmesine yakın alınan geniş güvenlik önlemlerde dikkatlerden kaçmadı. Miting alanının dört bir yanındaki binalara çıkan özel hareket polisleri, dürbünlerle etrafı kontrol etti. Ardından Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la birlikte Başbakanlık otobüsüyle miting alanına geldi. Miting alanında ilk olarak Erdoğan’a ve eşine çiçek verildi.

Daha sonra Erdoğan kendisi için halk oyunu oynayan çocukları yanına çağırarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Lüleburgazspor atkısı takan Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsüye çıkarak halka selamladı ve halka hitap etti. Vatandaşların sevgi gösterileri ise renkli görüntülere sahne oldu.

Konuşmasının ardından Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

Bu esnada vatandaşlar Erdoğan’ın attığı satranç takımlarını kapmaya çalışırken izdiham oluştu. Erdoğan satranç takımlarını attığı sırada bir tanesi vatandaşlardan birinin kafasına denk geldi. Erdoğan üzülerek “Bir şey yok değil mi?” dedi ve satranç takımlarını dağıtmaya devam etti

Öte yandan, miting öncesi alana gelen bir kadın ve 6 aylık bebeği kalabalıktan dolayı ezilme tehlikesi geçirdi.

Daha sonra Tekirdağ’a gitmek üzere otobüsüne binen Erdoğan burada halkın sevgi gösterileri ile karşılaştı. Vatandaşların otobüsün önüne kapatması üzerine görevliler, vatandaşları uzaklaştırmak için çevik kuvvet polisini çağırmak zorunda kaldı. Bu esnada vatandaşlar ile polis ekipleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ardından Başbakan Erdoğan otobüs içerisinde vatandaşlara satranç takımı dağıtarak, Tekirdağ’a gitmek üzere Lüleburgaz’dan ayrıldı.
Kaynak: İHA