Hava Sıcaklığı Mevsim Normalleri Altına Düşüyor

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin yarın öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklendiğini bildirildi.


Bu sebeple yarın bölge genelinde yağış beklendiğini belirterek, Kastamonu’nun kuzey ve batı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Ordu’da yoğun kar şeklinde görülecek yağışların, sahil şeridinde yağmur ve karla karışık yağmur iç ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olması beklenildiği bildirildi.

Rüzgarın Karadeniz’de kuzeybatı (karayel) 40-60 km/s kuvvetli, zaman zaman kısa süreli 50-70 km/s fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini belirtildi.

Pazar günü havanın soğuk ve yağışlı geçeceği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği, kar yağışının Kastamonu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Ordu’nun yükseklerinde yoğun olması, rüzgarın ise Karadeniz’de kuzeybatıdan (karayel) 40-60 km/s kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü, Sinop’un batısı ve Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde kar yağışının görüleceği, diğer kesimlerde yağışların kesileceği, ancak bölge genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Şuan ki verilere göre, salı günü bölgemizin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor. Yarın kuzeybatı yani Kastamonu ve Sinop illerindeki kesimlerde, pazar günü ise bölge genelinde 6 ila 10 derece azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Soğuk hava, kar yağışı ve fırtına nedeniyle özellikle gece saatlerinde buzlanma ve don olayından dolayı iç ve yüksek kesimlerdeki karayolu ulaşımında aksaklıklar oluşturabileceğinden ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.”
Kaynak: İHA