Tacikistan’daki Romatizmalı Çocuklar Sanatoryumuna Otobüs Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na bağlı Huşyori Romatizmalı Çocuklar Sanatoryumu’na hasta çocukların taşınması için bir adet yarım otobüs desteğinde bulunuldu.

Tacikistan’daki Romatizmalı Çocuklar Sanatoryumuna Otobüs Desteği

TİKA, Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Tacikistan’da sağlık ve eğitim alanında faaliyetlerine devam ediyor. Tacikistan’da Huşyori Romatizmalı Çocuklar Sanatoryumu’nun Duşanbe şehri dışında olmasından dolayı fakir ailelerin hasta çocuklarının taşınması çok büyük sıkıntı oluşturuyor. Bu kapsamda TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile verilen otobüs desteği çerçevesinde Duşanbe ve diğer illerdeki fakir aileler ve yatılı okullardaki hasta çocuklara ulaşım hizmeti verilebilecek. TİKA tarafından temin edilen yarım otobüs, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Huşyeri Sanatoryumu Baş Hekimi Fayzulloyev Abdullo, TİKA Duşanbe Program Koordinatörü Abdullah Sarı, Tacikistan’da yerel makam yetkilileri, Türk işadamları ve TİKA yetkilileri katıldı.

Huşyeri Sanatoryumu Baş Hekimi Abdullo törende yaptığı konuşmada, Türk halkına ve TİKA’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti

TİKA Duşanbe Program Koordinatörü Sarı ise, Türk halkı ve Tacik halkının kültürel ilişkilerinin tarihte çok eskiye dayandığı Mevlana Celalettin Rumi ve İbni Sina gibi büyük alimlerin iki halkın gönlünde bir köprü oluşturduğunu ifade etti.

Sarı, TİKA olarak Tacikistan’da çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini kaydetti.

Huşyori Kalp Hastalıklı Çocuklar Sanatoryumu, Duşanbe-Varzob karayolu üzerinde 42. kilometrede yer alıyor. 1956 yılında kurulan sanatoryumda her yıl 750 civarında kalp hastası çocuk tedavi görüyor. 4 doktor ve 8 hemşirenin çalıştığı sanatoryuma her dönemde 7-14 yaş arası 150 çocuk kabul ediliyor. Sanatoryumda sağlık birimlerinin yanı sıra çocuklara spor alanı, futbol, voleybol, 2 yüzme havuzu, kulüp, kütüphane, hamam gibi sosyal imkanlar da sağlanıyor

Kaynak: İHA