Silvan'ın İçme Suyu Sorunu Dsi Tarafından Çözülüyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yıllardır su sıkıntısını çeken köylere Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü'nden destek geldi.

Silvan'ın İçme Suyu Sorunu Dsi Tarafından Çözülüyor

Silvan İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay'ın başlatmış olduğu çalışma neticesinde DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonuç verdi. Silvan Barajı çalışmaları kapsamında yapılan baraj tüneli güzergahında bulunan köylerin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere 7 ayrı noktada DSİ tarafından sondaj çalışması başlatacağı belirtildi. Silvan Kaymakamlığı Hasuni Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü mühendisleri ve içme suyu sorunu yaşayan köylerin muhtarları katıldı.

Yapılan toplantıda detaylar ve çalışma alanları belirlenirken, Arı, Gürpınar, Kayadere, Çiğdemli, Taşpınar köyleri ile Dönerkaya mezrasından sondaj çalışması başlatılacağı belirtti.

Köy muhtarları ile Kaymakam Sönmezay DSİ yetkililerine yürütülecek çalışmalar nedeniyle teşekkür ederken, DSİ yetkilileri en kısa zamanda kuyuların açılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA