Ak Partili Tozan, Engellilerden Engellilere Koştu

AK Parti Konak Belediye Başkan aday adayı Sevim Tozan, Dünya Engelliler Günü'nden engellilerden engellilere koştu.

Ak Partili Tozan, Engellilerden Engellilere Koştu
Tozan, "Onlar bizim bir parçamız" dedi.


Sabah saatlerinde S.S.Ege Tüm Engelliler Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi'ni (EGETEKO) ziyaret eden Tozan, burada iş eğitimi alan engelli gençlerle yakından ilgilendi, onların sorunları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Tozan buradan, yeni oluşum Bedensel Engellileri Destekleme Derneği'ni ziyaret etti, burada kalan engelli vatandaşlarla sohbet etti.

Günün üçüncü etkinliğinde İzmir Valiliği'nde engelli dernekleri temsilcileri ile bir yapılan toplantıya katılan Tozan, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Vali Mustafa Toprak'ın engellilere hitap etmesiyle, sorunların dile getirilmesi ve yanıtlanması ile zenginleşen toplantıda katılımcıları dinledi. Engelli katılımcıların dile getirdikleri sorunların çoğunun yerel yönetimlerin görev konusu olduğunu ifade eden Tozan, "Bu toplantıda gördük ki, bugüne kadar yerel yönetimler engelliler konusuna yeterince çözüm getirememiş. Bu çerçevede bizlere büyük görev düşüyor. Bunu dikkate alacağız. AK Belediyecilikte engelliler de birer birey olarak görülerek onlarla alakalı politikalar üretiliyor. Zaten AK Parti iktidarımız, Türkiye'de bugüne kadar engellilere ençok önem veren bir iktidar olmuştur" dedi.

Tozan toplantı sırasında Vali Toprak'a "Burada konuşulan ve çoğu yerel iktidarın halka hizmet konusu olan bu sorunların çözümü için yerel iktidara desteğiniz hakkında bilgi verir misiniz?" şeklinde soru yöneltti. Vali Toprak'ın yanıtı ise, "Valilik makamımız tüm ekibi ile İzmir'de yerel iktidara halka hizmet etmesiyle ilgili hep destek olmuştur. Bundan sonra da desteklerini sürdürecektir. Her konuda katkı koymaya gayretliyiz ve her konuda sorunları görüşüp paylaşmaya açığız" dedi.

Engelli dernekleri başkanları ve engelli sorunları ile ilgilenen orada bulunan tüm katılımcılar, AK Parti Konak Belediye Başkan Aday Adayı Sevim Tozan'ın bu toplantıya katılımına büyük ilgi gösterdi ve bundan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA