Aday Gösterilmeyen Fakıbaba, Havaalanında Çiçeklerle Karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 ilin adayını açıkladığı grup toplantısının ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'ya geri döndü.

Havaalanında sevenleri tarafından karşılanan Başkan Fakıbaba, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dün akşam saat 20.00’de Ankara-Şanlıurfa uçağıyla Şanlıurfa’ya dönen Başkan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP Havaalanı’nda çok sayıda seveni tarafından çiçeklerle karşılandı. Belediye Başkanlığı makamına geçen Fakıbaba, burada gazetecilerin sorularına cevap verdi. Fakıbaba, bağımsız ya da başka partilerden aday olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Fakıbaba, “Kısmet buraya kadarmış. Allah’a çok şükür Urfa halkı, belediye çalışanları, basın ve sivil toplum örgütleriyle samimi bir şekilde Urfa’yı, 10 yıl belediyeyi yönetmeye çalıştık. Ciddi bir şekilde hakikaten bir değişim oldu. Bunu Allah da biliyor kul da biliyor” dedi.

Tüm ekibine teşekkür eden Fakıbaba, şöyle devam etti:
“Allah’a çok şükür 10 yıl az bir olay değil. Şanlıurfa gibi bir ilin 10 yıl belediye başkanlığını yürütmek, bana ve ekibime Allah’ın vermiş olduğu en büyük nimettir. Şanlıurfa’nın belediye başkanı olmak en şanlı ve en mutlu bir görevdir. Allah bize bunu nasip etti. İnşallah bundan sonra gelen arkadaşıma başarılar diliyorum. Bundan sonra da gelen arkadaşımız bizim bayrağımızı alır inşallah daha ileriye götürür. Umudum da böyledir.”

"HEP SIRADAN BİRİYDİM"
Başarılı çalışmalarına rağmen kendisinin hep sıradan biri olduğunu belirten Fakıbaba, aday gösterilmemesine ise en çok ailesinin sevindiğini ifade ederek, “Yine erken kalkarım, spor yaparım, kitabımı okurum, ibadetimi yaparım, gazetemi okurum. Arkadaşlarım var, onları ziyaret ederim. Özellikle ailem bu işe çok sevindi. Ben sabah kahvaltısını 10 yıldır rahat bir şekilde çocuklarımla ve eşimle yapamadım. Artık böyle fırsatlarım olacak. Yine beni sabah 6’da alın diye arkadaşlara söyledim. Yani 4 ayımız var. Sağ olsunlar çok güzel projeler yapıyoruz. O projeleri yetiştirmeye çalışacağız. O projelerin üzerinde duracağız. Ben 1 Nisan’dan beri hiç tatil yapmamıştım. Eşimle, çocuğumla beraber bir aylık bir tatil kullanmayı, inşallah kazanan arkadaşımızı şerefle buraya davet edip oturtup ondan sonra akşamı da Urfa’dan ayrılıp tatile çıkmak istiyorum” diye konuştu.

"SÖZÜMDE DURURUM"
Şanlıurfalıları çok sevdiğini belirten Başkan Fakıbaba, bugüne kadar verdiği tüm sözlerini tuttuğunu söyledi.

AK Parti’ye girerken makam için gelmediğini belirten Fakıbaba, “Bana hangi görev verilirse verilsin önemsemeyeceğimi söyleyerek, partime geçtim ve ‘evimdeyim’ dedim. Bunu bütün insanlar biliyor, Ahmet Fakıbaba bir söz vermişse o sözünün arkasındadır. Yani partim öyle uygun görmüştür, ben bunu saygıyla karşılıyorum. Bizim görevimiz benden sonra aday olan arkadaşımıza destek vermektir. Olaya öyle bakmamız gerekir ama beni kucaklayan bütün hemşehrilerime hakikaten kalbimi vermişim. Allah da onlardan razı olsun. Onlara zaten hizmet etmek benim en büyük amacımdı. Allah’a çok şükür Allah bizi mahcup etmedi. Gerçekten büyük bir köy modern bir şehre dönüştü. Arkadaşlar bunu niye yaptık? O dürüst ve namuslu insanlar için yaptık. Biz dünyada bile misafiriz, burası benim babamın yeri değil ki ben birisinden aldım ve birisine teslim edeceğim, bu doğal bir şeydir” şeklinde konuştu.

"ALNIMDA MİLLETVEKİLLİĞİ YAZILMIŞSA KİMSE ENGELLEYEMEZ"
Gazetecilerin, “Başbakan Erdoğan ile yapılan özel görüşmede milletvekilliği sözü mü aldınız” sorusuna da cevap veren Fakıbaba, görüşmede Şanlıurfa ile ilgili çekincelerini ilettiğini ifade etti.

Fakıbaba, “Bir milletvekilliği, makamı falanı filanı bir şeyi verirse Allah verir, alırsa Allah alır. Yani zaten eğer benim burada olmam gerekmiş olsaydı şu anda karşımda olan insanlar, yanımda olurdu. Demek ki kısmet değilmiş. Ben milletvekili olacaksam Allah alnımda yazmışsa zaten kimse bunu engelleyemez. Olmayacaksam da vallahi kimse yapamaz. Ben inançlı birisi olarak bu sözü aldım, o sözü aldım zaten ne bana yakışır ne de partimiz bunu hoş görür. Gerçekten bir ustalık dönemi vardı, bu doğru” ifadelerini kullandı.

Partiye kırgın olmadığını vurgulayan Fakıbaba, “Başkan adaylığı ve başkanlık olsaydı gerçekten amacımız Şanlıurfa’yı sadece Türkiye’de değil, samimi olarak söylüyorum, dünyanın en önemli kentleri arasına getirebilmekti. Yani kırgınlık değildir. Büyükşehir olmasından dolayı bir heves diyebilirsiniz buna ama olmadı demek ki kısmette bu yoktu” açıklamasını yaptı.

Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Celalettin Güvenç’i desteklemek gerektiğini belirten Fakıbaba, kendisinin de Güvenç’i destekleyeceğini söyledi.

Fakıbaba, "Ben bir siyasetçiyim. Yani ‘ben olmadım efendim ama Celalettin bey oldu. Ben ona destek vermem’ diye bir şey olmaz. Partimiz arkadaşımızı uygun görmüştür. Bu nedenle kendimi, desteklemek zorunda hissediyorum. Desteklemek lazım" diye konuştu.

"YÜZDE 90’LA KAZANACAĞIMI BİLSEM BAŞKA PARTİYE GEÇMEM"
Basın mensuplarının, ‘başka partilerden teklif gelirse aday olur musunuz’ şeklindeki sorusuna ise Başkan Fakıbaba, bağımsız olarak ya da başka bir partiden aday olmasının mümkün olmadığını kaydederek şunları kaydetti:
“Ben sadece bu partinin bir üyesiyim. Yeni partiye üye ya da o partiden belediye başkanı olduğunuz zaman, bu sizin devamlı başkan olacağınız anlamına gelmez. Öyle uygun görülmüş. Ben şu anda bir üyeyim ve söz verdim. Geçen sene öyle bir sözüm yoktu değil mi? Hatırlarsanız ben efendim beni aday etmezlerse ben bağımsız olmam dememiştim. Ama bu sefer bir yıl öncesinden, partiye girerken, ‘bana ne görev verilirse verilsin ben partimde olacağım’ demiştim. Onun için şimdi kimden teklif gelirse gelsin, öleceğimi de bilsem, yüzde 90 ile kazanacağımı da bilsem, hayatta böyle bir şeye girmem. Çünkü Ahmet Fakıbaba sözünün eri bir insandır.”
Öte yandan Başkan Fakıbaba’ya Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Badih Satoğlu tarafından çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA