Yetiştirme Yurdunda Kalan Çocuklar Yeni Yıla 'Merhaba' Dedi

Atatürk Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlene etkinlikte Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan çocuklar için yeni yıl eğlence programı düzenlendi.

Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda, yurtta barınan çocuklarla üniversite öğrencileri birlikte halay çekerek yeni yılı kutladı.
Programın düzenlenmesinde görev alan Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Akpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin hem üniversite öğrencileri hem de yurtta barınan çocuklar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu tür programların, kişiler arasında kaynaşmayı ve sosyal köprülerin kurulmasını sağladığını belirten Akpolat, şöyle devam etti:
"Devletimiz bünyesinde sıcak aile ortamında barınan ve neşe dolu olan bu çocuklarımız için hazırladığımız etkinliğe yediden yetmişe herkesin katkısı oldu. Üniversite öğrencilerimiz, kapı kapı dolaşarak bu çocuklarımıza yeni yıl hediyesi topladı. Geleceğin sosyolog adayları bu tür etkinliklerde karşısındaki insanlarla nasıl bir iletişim kurulur, sosyal köprüler nasıl oluşturulur onu çok iyi kavrıyor. Üstelik sadece sosyolog adaylarımız değil, devletin sıcak yuvasında yetişen geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da ablaları ve ağabeyleriyle ayrı bir ortamda buluşarak farklı bir gün yaşamış oldu. Sadece üniversiteli öğrencilerimiz değil, çeşitli sivil toplum kuruluşları da bu etkinlikte önemli bir rol üstlendi. Nene Hatun Çocuk Yuvası'nda barındırılan çocuklarımıza böylesine bir gün yaşattığımız için çok mutluyuz."
Kaynak: AA