Taklit ve Tağşiş Yapan Firmalar

Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, taklit ve tağşiş üretim yapan firmaların açıklanmasına ilişkin, "Bu tür firmalara yönelik hapis cezası getirilmesi gerekiyor. Tüketicilere temiz bal yedirmek adına bakanlık bu işin çalışmasını yapıyor. Federasyon olarak biz de işin takipçisiyiz" dedi.

Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bal üreten 6 firmanın 10 parti ürününde taklit ve tağşiş yaptığını tespit ettiğini anımsattı.
Bakanlığın üzerine düşen görevi yaptığını belirten Kaba, "Federasyon olarak biz de işin takipçisiyiz. Tüketicilerimizin önüne düzgün bal getirmek amacıyla birliklerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Kaba, taklit ve tağşiş üretim yapan firmaların deşifre edilmesinin çok iyi olduğunu vurgulayarak, "Bu tür firmalara yönelik hapis cezası getirilmesi gerekiyor. Tüketicilere temiz bal yedirmek adına bakanlık bu işin çalışmasını yapıyor., federasyon olarak biz de işin takipçisiyiz. Biz de bu tür firmalarla ilgili bakanlığa ihbarda bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA