Menteşe Kaymakamı Arslan, Mutso'yu Ziyaret Etti

Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından kurulan Menteşe ilçesinin kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Tucaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karkuş'u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MUTSO Başkanı Karakuş, oda faaliyetleri, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Muğla ekonomisini geliştirmek, refah düzeyini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Karakuş, "Kasım ayında yapılan denetimler sonucu akredite oda olduk. Bu, 5 yıldızlı hizmet veren oda anlamına geliyor. Geçirdiğimiz denetim sonrasında A sınıfından akredite olduk. Böylelikle Türkiye'de denetimde A sınıfından akredite olan ilk 5 oda içerisinde yer aldık. Hizmetlerimiz A'dan Z'ye denetlendi" dedi.

Karakuş, Gönül Elçileri Projesi'nin ikinci basamağı olan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim" faaliyetleri çerçevesinde Muğla'da girişimcilik eğitimlerini başlattıklarını anlatarak, "Bu çerçevede Yatağan, Ortaca, Datça ve merkez ilçede kurslarımız başlayacak. Proje kapsamında hedefimiz 100 kadın girişimci yetiştirmek. Bu çerçevede çalışmalarımız başladı ve başvurular alındı. Ocak ayının ilk ve 2'nci haftasında kurslarımız gerçekleşecek. Şubat ayında da ilçelerimizde kurslar düzenlenecek" diye konuştu.

Karakuş, girişimci yetiştirerek kursiyerlerin iş yeri sahibi olmalarını amaçladıklarını dile getirdi.
Göreve geldikten sonra birlikte çalışacağı kurum ve kuruluşları yakından tanımak istediğini belirten Kaymakam Arslan ise MUTSO hizmet binasına ilk kez geldiğini, hizmet alanını çok beğendiğini ifade etti.

Arslan, Karukuş'a Muğla için yaptıkları özverili çalışmalar için teşekkür etti.
Ziyarette Karakuş tarafından Arslan'a günün anısına plaket sunuldu.
Kaynak: AA