Büyükşehir Belediyesi’nden 'Kadına Yönelik Şiddetin Yansımaları” Konferansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi aile içi şiddet başta olmak üzere kadınların yaşadığı sorunlara farkındalık oluşturmak amacıyla, “Kadına yönelik şiddetin yansımaları” adlı konferans düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi’nden 'Kadına Yönelik Şiddetin Yansımaları” Konferansı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çamlıbel Kültür Çadırı’nda “Kadına yönelik şiddetin yansımaları” adlı konferans düzenledi.

Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen konferansta Sosyal Hizmet Uzmanı Nazlı Küçüksarı ve Dr. İlkay Keser izleyicilere başta aile içi şiddet olmak üzere, kadına yönelik şiddetin sorgulanması ve yaşam haklarına saygı konularında bilgi verdi. Konferansa Kepez bölgesinde ikamet eden ve Çamlıbel Aile Eğitim Merkez’inden hizmet alan kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

İstatistiklere bakıldığında dünya üzerinde her ülkede aile içi şiddet görüldüğünü belirten Nazlı Küçüksarı, Türkiye’deki verileri konuklara aktardı. Türkiye’de her 5 kadından 2’sinin şiddet gördüğünü söyleyen Küçüksarı, “Her iki kadından biri duygusal şiddet görüyor. Eldeki veriler bunları söylüyor. Kadına şiddet bir insanlık suçudur” dedi.

Kadının dünya üzerindeki konumuna değinen Dr. İlkay Keser de dünyada 1 milyar 300 milyon insanın yoksulluk sınırında yaşadığını ve bunun yüzde 70’inin kadın ve kız çocukları olduğunu söyledi.

Keser şiddet mağduru kadınların yaşadığı toplumsal ve psikolojik sorunlara değinerek konu üzerine örnekler verdi.
Kaynak: İHA