Vali ve emniyet için deprem kararnamesi geliyor

Valiler ve İl Emniyet Müdürlerini kapsayan geniş çaplı bir kararname hazırlığı başladı. 81 ilin yarısına yakınında Vali ve Emniyet müdürleri arasında değişiklik yapılacağı belirtiliyor.

Vali ve emniyet için deprem kararnamesi geliyor
Bazı büyük illere de İstanbul'da olduğu gibi, polis kökenli olmayan Vali statüsünde Emniyet Müdürü atanması bekleniyor.

Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı görevinden istifası ve bu göreve Başbakanlık müsteşarı Efkan Ala'nın getirilmesinin ardından ilk önemli kararname de, İl Emniyet Müdürlerine yönelik olacak. Aralarında bazı büyük illerin de bulunduğu yerlerin Vali ve Emniyet Müdürlerinin merkeze alınması, yerlerine de merkezden yeni isimlerin atanması bekleniyor.

Son Valiler kararnamesi Ağustos 2013'de çıkarılmış ve 8 vali merkeze atanırken aralarında Aydın, Van, Bursa, Konya ve Zonguldak'ın da bulunduğu 25 ile yeni Vali atanmıştı. Emniyetteki son kapsamlı değişiklik ise Eylül 2012'de oldu. Ankara, Adana, Antalya, Kayseri, Samsun, Diyarbakır, Denizli ve Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 28 ilin Emniyet Müdürü değişti. Emniyet Genel Müdür yardımcılıklarında da yeni atamalar yapıldı. Mayıs 2013'de 5 ili kapsayan dar kapsamlı bir değişiklik daha olmuştu.