Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Kocaeli'de

Kocaeli Sanayi Odası(KSO) tarafından bu yıl 6. düzenlenen Performans Ödülleri'ni kazanan firmalar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.


Başiskele'de bir otelde yapılan Sektörel Performans Değerlendirme organizasyonun ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ,ve çok sayıda sanayici iş adamı katıldı.

Organizasyonda konuşan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu," İşsizlikte geçen yılın ortalamasının üstüne çıktık.Sanayinin ve hizmetler sektörünün istihdama katkısı artıyor.Ancak yeterli değil.Türkiye'de geçen yıla kadar ihracatta ciddi hamleler yapıldı. Kocaeli 2013 yılında dış ticarette Türkiye'ye göre daha iyi bir performans gösterdi.Kocaeli olarak 2013 yılında 69,5 milyarın üzerinde bir dış ticaret bekliyoruz.Kocaeli'de ulaşmak için bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. üretimin yüzde 13'ünü biz yapıyoruz.Güçlü bir meclisimiz var.Ama eksikliklerimiz var.2023 yılı hedeflerin Biz bu organizasyonu 2008 yılında 80 firma 2009 yılında 62 firma 2010 yılında 61 firma 2011 100 kuruluşun katılımı ile sınırlandırdık. Organizasyona katılıp da ödül alamayan firmalarımıza da bir geri bildirim raporu Doğu Marmara ABİGEM tarafından verilecektir"dedi.

Üretim sektörü zor bir sektör olduğunu söyleyen İbrahim Karaosamanoğlu, "Satıyorsun vergini veriyorsun.Bunlar zor işler. Bu yolda emek veren çalışan bütün işadamlarını ben saygıyla selamlıyorum. Herkes yaptığı işin en güzelini yapmalı. Şehirlerimiz köylerimiz Avrupa'nın şehrinden neden geride kalsın. Dünya pazarlarına çıkacağız.Gençlerimizi bu konuda daha iyi yetiştiriyoruz. Bizler de sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz.Bu kadar güzellikleri de kıskananlar da oluyor. Onlara inat daha güçlü olacağız. Dünyada ülkelerden ziyade kentler rekabet etmeye başladı.

Bu bölge dünyaya rekabet edebilecek konuma sahip.Bu organizasyondan ödül alacak bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyük üretim üssünün Kocaeli'de olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,"Ödül olacak bütün firmaları kutluyorum. Ben bu törenlerin 5.'sine katılıyorum. Bu bir gelenek haline geldi. Buraya gelmemin en önemli sebebi şu, 5 ilimizin bu töreni beraber düzenlemesi. Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz bizim hiçbir zaman yalnız bırakmıyor.Kocaeli Türkiye'nin gözbebeği. Kocaeli artık şehirlerle değil artık Kocaeli ülkelerle rekabet edecek hale gelmiştir. Artık dünya Kocaeli'de.Her yıl Kocaeli'de yeni yabancı yatırımcılar üretim yapmak için sıraya giriyor. Dünya sanayisi gerilerken Kocaeli sanayisi ileriye gitti.Bütün dünyaya üniversitelerde ders olacak bir hadise yaptık biz burada. Bu bölgemizin ihracatı son 5 yılda yüzde yüz 32 arttı.Bu müthiş bir başarıdır. Şu anda MARKA bölgesi olarak Türkiye'nin en büyük üretim üssü Kocaeli. Bugün Türkiye'de borcuna en sadık bölge burası. Kocaeli'nin sadece kendi faydası yok Bütün Türkiye'ye faydası var. Yolların üzerinde olursanız o zaman ticaret merkezi oluyorsunuz. Yol olmadan ticaretin sanayinin olması mümkün değil.Arık ülkemizin dünyanın ekonomisinden etkilenmemesi mümkün değil. ABD Merkez Bankasının aldığı kararlar Kocaeli'yi de ilgilendiriyor. Onun için dünyayı çok yakından takip etmemiz lazım. Biz yeni dünya düzeninin dışında kalamayız.Türk özel sektörü olarak son dönemdeki dalgalanmaları atlatacak güce sahibiz"şeklinde konuştu.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na günün anlam ve önemini belirten bir hediye verdi.Daha sonra ödül alan firmalara ödülleri verildi.

Kaynak: İHA