İnterpol'ün Aradığı Adamın Feryadı Açıklaması

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir şüpheli, Bursa’da yakalandı.

İnterpol'ün Aradığı Adamın Feryadı Açıklaması
Kazakistan’da bir yağma olayına karıştığı iddia edilen Ahıska Türkü, “Beni öldürün, ama oraya göndermeyin” diye yalvardı.
Edinilen bilgiye göre, Kazakistan’da bir yağma olayının faili olduğu iddiasıyla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Ahıska Türkü Said M. (28) Bursa Emniyet Müdürlüğü Yabacılar Şubesi’ne ikametgah tezkeresi için müracaat edince yakalandı. 5 ay önce hamile olan eşiyle Bursa’ya gelip akrabalarının oturduğu İnegöl ilçesine yerleştiği öğrenilen Said M., polis tarafından hemen adliyeye sevk edildi. Tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkemede, hakkındaki iddiaları yalanlayan Said M., yağma olayıyla hiçbir ilgisinin olmadığını suçu oradaki işkenceden kurtulmak için üstlenmek zorunda bırakıldığı anlattı. Zanlı Said M., mahkeme tarafından "kırmızı bültenle aranıyor olması" ve "Türkiye ile Kazakistan arasında suçluların iadesi hususunda imzalanan anlaşma" gereği 40 gün süreli olarak tutuklandı.

“ÖZÜMÜ ÖLDÜRÜRÜM ORAYA GİTMEM”
Cezaevine sevki sırasında konuşan Said M., “Beni Kazakistan’a göndermek istiyorlar. Ben gitmek istemiyorum. Beni orada öldürürler. Orada Ahıska Türklerine çok kötü şeyler yapıyorlar. Akıl almaz işkencelere maruz kalıyoruz. Beni oraya gönderecekseniz, ölümü gönderin. Ben özümü öldürürüm de gitmem. Cezamı çekeceksem burada çekerim. Beni göndermeyin” diye konuştu.

“MÜVEKKİLİMİN KAÇMA ŞÜPHESİNDEN ZİYADE KALMA ARZUSU BULUNMAKTADIR”
Şüphelinin Avukatı Alper Oyan ise, müvekkilinin Ahıska Türkü olması sebebiyle Kazakistan’da azınlık oldukları için büyük bir baskı altında yaşadıklarını kaydederek, “Müvekkilim İnegöl’de akrabalarının yanında kalmaktadır. Tutuklanması yerine kefaletle serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Yeni bir hayat için Bursa’ya gelmiş. Hamile olan eşiyle İnegöl’deki akrabalarının yanına yerleşmiştir. Kaçma şüphesinden ziyade, kalma isteği bulunmaktadır. Kendisi sığınmacı olmayı istemekte, zaten polise bu yüzden müracaatta bulunmuştur” dedi.

Kaynak: İHA