Tatvan'da Çocuk Sağlığı İzleme Polikliniği Açılıyor

Tatvan Devlet Hastanesinde çalışan gönüllü doktorlar tarafından, çocukların sağlıklı gelişimi için hastane bünyesinde "Çocuk Sağlığı İzleme Polikliniği" açılıyor.

Tatvan Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasında, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Damla Kaçmaz, Dr. Jale Yıldız ile Dr. Mahmut Taşdemir'in dönüşümlü olarak görev yapacağı poliklinik, 2014 yılının ocak ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.
Her hafta salı günü poliklinikte, 0-6 yaş grubundaki çocukların gelişminin izlenmesi, yaşa uygun beslenme, uyku düzeni, sağlık eğitimi ve danışmanlık hizmeti verilecek.
Dr. Kaçmaz, yaptığı açıklamada, poliklinikle çocukların sağlıklı büyümesini ve fark edilmeyen hastalıkları için erken tanı koymayı amaçladıklarını söyledi.

Erken tanı koyarak çocukların tedavisine yardımcı olmayı planladıklarını ifade eden Kaçmaz, "Her hastaya gereken ilgilinin gösterilebilmesi için gün içinde bakacağımız hasta sayısı kısıtlı olacak. Poliklinikte randevu sistemiyle çalışacağız. Randevu telefonla poliklinik sekreterinden alınabilir" dedi.

Kaynak: AA