Güngörmüşler Konağı’nda Sağlık Toplantıları Sürüyor

Sincan Belediyesi’nin benzersiz hizmetlerinden biri olan Güngörmüşler Konağı’nda sosyal ve kültürel faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.

Belli periyotlarla Konak’ta sağlık toplantıları düzenleyen Belediye, bu kez güngörmüşleri yakından ilgilendiren kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgilendirdi. Uzmanlar tarafından bilgilendirilen güngörmüşler, kalp sağlığını korumanın yollarını öğrendi.
Sincan Belediyesi’nin ileri yaştaki büyükler için hizmette sunduğu Güngörmüşler Konağı’nda, kalp ve damar hastalıklarından korunmanın yolları anlatıldı. Lokman Hekim Hastanesi Kardiyoloji doktorlarında Uzman Doktor Mehmet Uslu tarafından güngörmüşlere sağlıklı hayatın ipuçlarını verdi. Güngörmüşlerin soruları ile katıldığı seminer, büyük beğeni topladı.

%90’I KALP SORUNU YAŞIYOR
Sincan Belediyesi’nin ileri yaştaki vatandaşlara özel tahsis ettiği Güngörmüşler Konağı’nda sağlık toplantıları hız kesmeden devam ediyor. Güngörmüşlerin büyük ilgi ve beğenisi ile düzenlenen seminerlerin bu haftaki konusu Kalp ve Damar Hastalıklarıydı. Güngörmüşlerin yoğun isteği üzerine tekrar yapılan toplantı, dinleyicilerden gelen soru ve isteklerle de oldukça verimli geçti. Dinleyicilerin %90’ının kalp ile ilgili sorunlar yaşadığını öğrenen Uzman Dr. Mehmet Uslu, pek çok tavsiyede bulundu.

Sağlıklı yaşam için yürüyüş ve sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Uslu; “Sağlıklı hayatın ilk kuralı, doğru beslenmekten geçiyor. Doğru ve dengeli beslendiğimizde hayatımız daha enerjik ve daha mutlu geçiyor. Vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve minareleri doğru karşılarsak ilerleyen yaşlarda oluşması muhtemel hastalıkların da önünü kesmiş oluruz. Hayatımızın sağlıklı ve mutlu geçmesini istiyorsak beslenmemize çok dikkat etmeliyiz.” dedi.

Günde 4 ila 6 km arasında yürüyüş yapma gerektiğinin altını çizen Uslu, sigara ve alkolden uzak durulmasını ve yağlı yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiğini özellikle vurguladı.

KALP DOSTU, SEBZE VE MEYVE
Sebze ve meyvenin günde en az 400 gr tüketilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Mehmet Uslu, “ Sebze ve meyveler hipertansiyon, katarak, şeker, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine karşı büyük fayda sağladığı yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlandı. Çiğneme güçlüğü olan yaşlılarımız sebze ve meyveleri pişirerek ya da suyunu çıkararak tüketebilir.” dedi.

Özellikle stres ve aşırı kilonun da kalbi çok yorduğunu belirten Uslu, tuzun günde sadece 5-6 gramla sınırlandırılması gerektiğinin de altını çizdi.

CHECKUP ALINABİLECEK EN ETKİLİ ÖNLEM
Kalp ve Damar Hastalıklarında erken teşhisinde çok önemli olduğunu belirten Uslu, belli bir yaştan sonra düzenli olarak kontrollere gidilmesini öneriyor. Özellikle göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve bulantı şikayeti olanların uzman görünmesini söyleyen Uslu, “Belirli yaşlarda hiç şikayeti olmadan checkup ve efor testlerinin yaptırılması büyük önem taşıyor. Şikayet üzerine hastane gidip kontrolden geçmek checkup değil sadece geç kalınmış bir önlemdir” dedi

Kaynak: İHA