Mahkumların Üretimleri Satışa Sunuldu

Manisa'da, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün girişimleriyle ceza infaz kurumlarındaki mahkumların cezaevlerindeki üretimlerinin satışa sunulacağı daimi sergi kuruldu.

Manisa İl Genel Meclisinin desteğiyle hayata geçen projeyle Tarihi Yenihan'da tahsis edilen iş yerinde oluşturulan daimi sergi, törenle açıldı.
Vali Abdurrahman Savaş, açılışta yaptığı konuşmada, bir nedenle cezaevine giren kişilerin, ceza süresini üretken bir şekilde geçirmelerinin önemine işaret ederek, "Bu ürünlerin satışa çıkarılmasıyla hem onların belirli bir beceri kazanmalarını sağlıyoruz hem de kendi ihtiyaçlarını kazanacak bir üretim yapmalarını sağlıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise değişik cezaevlerinden getirilen ürünlerin açılan bu sergide satışa sunulacağını ifade ederek, "Bu dükkan bizim için önemli ve anlamlıdır. Cezaevlerinde bulunan kişiler boş boş durmuyorlar. Yetenekleri doğrultusunda bu ürünleri satışa sunuyorlar. Birşey üretmenin zevkine varıyorlar. Bu da onların daha hızlı rehabilite olmasını sağlıyor" diye konuştu.

Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Onur Çoğan, Manisa E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Çelik, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek'in de katıldığı törende, konuşmaların ardından açılış kurdelası Vali Savaş tarafından kesildi.
Kaynak: AA