Kare Tv Yayın Hayatına Resmen Başlıyor

Uzun süren yayın hazırlıklarının ardından çalışmalarını tamamlayan Kare TV, açılışına sayılı günler kala Gebze’nin gazete imtiyaz sahipleri, gazete muhabirleri ve tanınmış isimleriyle bir araya geldi.

Kare Tv Yayın Hayatına Resmen Başlıyor

Kocaeli’nin yeni televizyon kanalı Kare TV, 3 aylık test yayın çalışmalarını tamamlayarak, yayın hayatına resmen başlıyor. 26 Aralık Perşembe günü resmen açılacak olan Kare TV, adım attığı televizyon yayıncılığı yolunda Gebze’nin tecrübeli isimleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Çavırova'da bir otelde gerçekleşen yemekte, Gebze, Çayırova Dilovası ve Darıca bölgelerinin gazete imtiyaz sahiplerini misafir eden Kare TV kurucusu Tufan Şahinkesen, 1997 yılından bu yana faaliyet gösterdiği radyo yayıncılık hayatına görsel yayıncılığı da ekleyerek devam etmek üzere çıktığı yolu davetliler ile paylaştı ve fikir alışverişinde bulundu.

Programda bir konuşma yapan Tufan Şahinkesen, kendisini küçük yaşlardan beri tanıyan Gazete imtiyaz sahiplerine ‘ağabeylerim’ diye hitap etti. Konuşmasında yayıncılık hayatını ve Kare TV’nin oluşum sürecini anlattı. Samimi bir birliktelik yemeği olduğuna dikkat çeken Şahinkesen, radyo yayıncılığı alanında Raks FM ile Kocaeli’de ulaştığı başarıyı, görsel alanda Kare TV ile yürütmek istediğini belirtti.

Tufan Şahinkesen konuşmasında, "1997 yılından bu yana edindiğim bilgi ve birikimimi bölgemizde; Gebze’de, Darıca’da, Çayırova’da ve Dilovası’nda olmayan, bu büyük coğrafya da büyük bir eksikliğin herkesçe bilindiği, tüm Kocaeli’de yayın yapan bir TV kanalı kurmak ve bu kuruluşun yayın hayatını sürdürebilmesi adına adım atmış bulunuyorum. Stüdyoları Gebze’de inşa edilen Kocaeli’nin tümüne yayın yapacak olan Kare TV, beş ay süresince devam eden gerek teknik alt yapı, gerekse stüdyo inşa çalışmalarını sonlandırarak 1 Kasım tarihinde 'Kocaeli'nin yeni televizyon kanalı” sloganı ile yayın hayatına başladı” ifadelerini kullandı.

Kare TV adının nasıl oluştuğunu da misafirleriyle paylaşan Şahinkesen, “Kare ismi nerden çıktı" diye soran çok insan var” diyerek, "Kare, her bir kenarının eşit olmasıyla, dengeyi, tarafsızlığı ve güveni, sert köşeleri ve net ifadesiyle, kararlılığı ve doğruluğu ifade etmektedir. Bu sebeple her yere eşit bakabilmek, tarafsız kalabilmek adına bu ismi seçtik” diyerek açıkladı.

Kaynak: İHA