Vücudunun Yüzde 90’ı Yanan 3 Yaşındaki Hakim İyileşti

Denizli’de, oyun oynarken mısırların haşlandığı kazanı devirip vücudunun yüzde 90’ı yanan doktorların yüzde 1 yaşama şansı verdiği 3 yaşındaki Hakim Teymür, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 85 gün süren tedaviyle iyileşti.

Vücudunun Yüzde 90’ı Yanan 3 Yaşındaki Hakim İyileşti
Yanık servisi çalışanları, hastanenin maskotu haline gelen minik Hakim’in sağlığına kavuşmasını pasta keserek uğurladı.
Kamu Hastaneler Birliği Güney Sekreterliğine bağlı Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi edilen Hakim Teymür, sevimliliğiyle çalışanların sevgilisi haline geldiği gibi, hastaneden ‘En uzun süreli yanık tedavisi gören hasta' unvanıyla taburcu oldu. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yanık Servisi çalışanları, minik Hakim taburcu olurken ona söz verdikleri pastayı kesti.

FECİ ŞEKİLDE YANMIŞTI
Olay, Denizli’de yaşandı. Suna ve Hacı Teymür çiftinin 3 yaşındaki oğlu Hakim, haşlanmış mısır satmak üzere evin bahçesinde bulunan kazanın devrilmesiyle feci şekilde yandı.

Arkadaşı ile oynarken üzerine kazan devrilen Hakim, arkadaşına göre daha ağır yandığı için İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastaneye ilk girdiklerinde oğlunun durumunun çok kötü olduğunu anlatan anne Suna Teymür, “Doktorlar hiç umutlu konuşmadı. Bize ‘ancak yüzde 1 yaşama şansı var’ dediler. Düşünebiliyor musunuz, yüzde 10 bile değil sadece yüzde 1. Yanmayan bir tek yüzü ve ayaklarının tabanı kalmıştı. Büyük sıkıntılar çektik ama doktor ve hemşireler sanki kendi evlatlarıymış gibi ilgilendi Hakim’le. Bugünlere geldik. Yaklaşık 3 aydır buradayız ve nihayet taburcu oluyoruz” diye konuştu.

BU BİR MUCİZE
Op. Dr. Muharrem Akgüner, hastaneye geldiğinde çocuğun durumunun çok ağır olduğunu anlatarak şunları söyledi: “Hakim servisimizde en uzun süre yatan hasta unvanını almış oldu. Ayrıca iyileştirdiğimiz yanış seviyesi en yüksek hastaydı. Yüzü ve ayak tabanları dışında sadece bacak ve sağ kolunda küçük bir alan yanmamıştı. İşte yanmayan yerlerden yama alarak kapanmayan yerleri kapattık. Yaşı henüz küçük olduğu için zamanla yaraları iyileşecektir. Tabi iki yıl boyunca izlemeye devam edeceğiz. Hakim’in iyileşmesi herkesi sevindirdi. Çünkü bizim bile ilk başta pek umudumuz yoktu.”

AKCİĞER İFLAS ETTİ
Hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç.Dr. Hasan Ağın, Hakim’in ilk yanık tedavisi yapıldıktan sonra akciğer ve bağırsak problemleri ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Çocukta kötüleşme saptandı, çok ağır bir tablosu vardı. Bilinci açıktı ama nefes almakta zorlanıyordu. Akciğerdeki problem tüm organlara yansıdı. Bir karar verdik ve Hakim’i uyutarak suni solunum cihazına bağladık. 10 gün sonra akciğerlerde düzelme başladı.

Ölümcül bir tablo olmasına rağmen tedavide başarılı olduk. Durumu ne kadar kötü olsa da Hakim’in yaşama olan direnci sayesinde başarılı olduk diyebiliriz.”
Kaynak: İHA