Kartepe Tepecik Parkı'nda Sona Yaklaşıldı

Kartepe Belediyesi ilçe genelinde farklı bölgelerde dinlence ve oyun parklarını artırmaya yönelik çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor.

Kartepe Tepecik Parkı'nda Sona Yaklaşıldı
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Tepecik Mahallesi’ndeki Şehit Binbaşı Ergün Soner Parkı’ndaki çalışmalarında sona yaklaştı.
Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklara bir yenisini eklemek için Tepecik Mahallesi’ndeki çalışmalarına hız verdi. Yaklaşık 4 dönüm arazi üzerine kurulan Şehit Binbaşı Ergün Soner Parkı’nda 450 metrekare futbol sahası, 200 metrekare fitness alanı ve 110 metrekare çift kuleli çocuk oyun alanı bulunuyor. Ayrıca park alanında süs havuzu yanı sıra kamelya, pergola, piknik masaları ve banklar ile çay evi, tuvalet ve çeşme gibi sosyal donatılar da düşünüldü. Mevcut bitki örtüsü ortanca, defne, kartopu, leylandi, kurtbağrı, zakkum, mevsimlik, huş, abelya, dağ muşmulası ile zenginleştirildi. Süs havuzu etrafına da konik ladin, top mazı, bodur çam, cennet bambusu, bodur alev çalısı, berberis ve lavanta bitkileri ile donatıldı.
Kaynak: İHA