Bozcaada'ya Hayvan Barınağı Yapılacak

Bozcaada'ya yeni hayvan barınağı yapılacak.

Belediye Başkanı Mustafa Kutay, yaptığı açıklamada, yeni imar planı çerçevesinde Ayana mevkisinde bulunan parsele yeni bir hayvan barınağı yapacaklarını, bunun da önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

"Bozcaada Forum" üyeleriyle adaya hayvan barınağı kazandırılması konusunda bir görüşme yaptıklarını, görüşme neticesinde hayvanların barınabileceği geçici bir yer oluşturulması hususunda mutabık kaldıklarını dile getiren Mutay, yeni imar planı yürürlüğe girinceye kadar geçici barınakla hizmet vermeye devam edeceklerini bildirdi.
Mutay, belediye olarak adada yaşayan tüm hayvanlara sahip çıktıklarını, bu yıl veterinerlik hizmetlerine ve hayvanların beslenmesine 7 bin lira civarında harcama yaptıklarına işaret ederek, "Belediyemiz, yılda iki kere kedi ve köpeklere aşılama ve kısırlaştırma operasyonu yapıyor. Amacımız adamızda barınan hayvanların sağlıklı olması ve vatandaşlarımıza zarar vermeden hayatlarını sürdürmesi" dedi.

Hayvan sahiplerini daha duyarlı olmaya davet eden Mutay, şunları kaydetti:
"İstanbul'dan veya diğer illerden yaz döneminde tatile gelen vatandaşlarımız yanlarında getirdikleri evcil hayvanları başı boş bırakıp adadan ayrılıyor. Bu durum bizleri oldukça üzüyor. Çünkü hayvanlarımız da sevgiye muhtaç. Belediye olarak onlara sahip çıkıyoruz. Ancak hayvan sever vatandaşlarımız da evcil hayvanlarına sahip çıkmalı. Sabah okula giden çocuklarımız köpeklerden korkuyor. Hayvan sever vatandaşlarımdan şunu rica ediyorum, hayvanlarımızı sadece gerekli durumlarda gezmeleri için sokağa salalım."

Kaynak: AA