Zihinsel Engelliler Bilgi Yarışması Finali, Bahçelievler'de Yapıldı

"Zihinsel Engelliler Bilgi Yarışması"nın finali, Bahçelievler'de gerçekleştirildi.


Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen yarışmanın finali, Yenibosna'daki İBB Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yarışmada finale kalan Tuzla Vala Gedik Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi birinci, İBB İSEM Büyükçekmece Engelliler Merkezi ikinci, Kadıköy Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi üçüncü, Yeşilköy Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi dördüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere, tablet bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi ve dvd oynatıcı hediye edildi.

Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Bakanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, İSEM Müdürü Bekir Köksal ve İSEM Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel, dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Etkinlikte, zihinsel engelliler gösteri topluluğundan oluşan bale ve engelli sanatçıların yer aldığı "İSOM X" konseri de gerçekleştirildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, yarışmanın finalinin Bahçelievler'de yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yarışmaya katılan tüm engellileri kutladı.

Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit de ülkelerin gelişmişlik seviyesinin engelli vatandaşların yaşam standartlarıyla ölçüldüğünü anlatarak, "İlçemizdeki her birey gibi engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştıran hizmetlere imza atan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmanın finaline, engelli öğrenci ve ailelerinin yanı sıra, 13 Özel Mesleki Eğitim Merkezi, İSEM bünyesindeki 15 Zihinsel Engelliler Okulu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 eğitim merkezinden öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA