Elbistan'da Aöf Sınavı Yapılacak

Elbistan ilçesinde Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının yapılacağı bildirildi


Kaymakam Tuncay Akkoyun, yaptığı açıklamada, her geçen gün öğrenci sayısı artan Anadolu Üniversitesi AÖF'nin öğrenci yoğunluğu olan bölgelerde yeni sınav merkezleri açmaya devam ettiğini belirterek, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Elbistan ilçesinde de sınavları yapılmaya başlanacağını söyledi.

İlçede uzun zamandır AÖF sınavlarının yapılması noktasında büyük bir beklenti ve istek olduğunu anlatan Akkoyun, şunları kaydetti:

"Talebin doğru ve mantıklı olduğu noktasında karar verdiklerini ve çalışmalar yaptık. Elbistan, bağlı bulunduğu il merkezine yaklaşık iki saat uzaklıktadır. Diğer komşu il merkezlerine olan uzaklığı göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerin sınav zamanı yolda geçirdikleri süre, onların sınav performansını da etkiliyordu. Elbistan büyük bir ilçe bu noktada velilerinde ciddi bir talebi oldu."

Ankara'da ilçenin sorunları ve sıkıntılarının giderilmesi noktasında yapılan çalışmaları takip amacıyla AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ile görüştüklerini ifade eden Akkoyun, "Uzun süredir kendisi bu konuyu takip ediyordu. Daha önce AÖF sınavlarının ilçemizde yapılması konusunda girişimler yapılmış ve belirli bir mesafe alınmıştı. Sonuç olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında açık öğretim fakültesi sınavı ilçemizde yapılacak. Bu konuda kesin karar verildi.

Sayın Ünal'a, bu sınava girecek olan öğrenci ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA