Şirinsulhiye Köyü'ne Spor Kompleksi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iki hedefini bir projede buluşturdu.

Şirinsulhiye Köyü'ne Spor Kompleksi
Kocaeli’nin spor ve sporcu kenti imajına yakışan bir hizmet daha Büyükşehir’in köyleri kentten farksız yapma idealiyle buluşarak Kartepe’nin Şirinsulhiye Köyü’nde hayat buldu. Büyükşehir köyde dev spor kompleksi yapımına başladı.


Köyün 6 bin metrekarelik arazisi üzerinde inşa edilecek kompleksin yapımına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı törenle start verildi.

Törende AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli’nde spora ve sporcuya destek vermek için imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

Sporun gelecek nesillerin sıhhati ve zihinsel olarak daha iyi yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Karaosmanoğlu Şirinsulhiye’de inşasına başlanan tesisin bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade etti.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise bölge halkının talepleri değerlendirerek bu spor tesisinin inşasına karar verildiğini söyleyerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

6 bin metrekare alana sahip olacak spor kompleksi birçok sporun bir arada yapılacağı özellikte. Kapalı spor salonunun yapılacağı tesiste ayrıca açık basketbol, voleybol ve çim halı saha alanları da bulunacak. Muhtarlık, sosyal tesis binalarının da yer alacağı tesiste fitness alanı, pergola da olacak. Bin 500 adet ağacın dikileceği tesis çevresine 2 bin 500 metrekarelik çim de serilecek.
Kaynak: İHA