Elbim Kursiyerleri Uyum Sertifikasını Aldı

Federal Almanya Göç ve Mülteci Dairesi’nin koordinesinde Almanya Türk Toplumu ve Gaziantep Elbim Kursu işbirliğinde kursiyerlere uyum semineri eğitimi verildi.

Elbim Kursiyerleri Uyum Sertifikasını Aldı
Düzenlenen eğitim sonunda kursiyerler sertifikalarını aldı.

Yabancı dil ve Aile birleşim kursu eğitimi veren Gaziantep Elbim Kursu, Aile Birleşim Sınavı’nı kazanarak Almanya’ya gidecek kursiyerler için Almanya’da karşılaşacakları sorunları önlemek amacıyla uyum kursları düzenliyor. 30 saatlik uyum kursları kapsamında kursiyerlere Almanya’nın sosyal yapısı, devlet yapısı, uyum ile ilgili sorunlar, göçmenlerden kaynaklanan nedenler, Almanya’dan kaynaklanan sorunlar, oturum şekli, vatandaşlığı nasıl geçilir, eğitim sistemi, meslek eğitimi imkanları, işsizlik sorunu, işsizliğin nedenleri, Almanya’daki Türk Kökenli vatandaşların Almanya’ya katkıları ve vize işlemleri hakkında bilgi veriliyor.

Almanya’ya gidecek kursiyerler için uyum kursları düzenledikleri belirten Elbim Kursu Öğretmeni Nebahat Uzun, “Federal Almanya Göç ve Mülteci Dairesi'nin finansımın da Almanya Türk Toplumu'nun Elbim Kursları bünyesinde yapmış olduğu Almanya göçe hazırlık kurslarının birisini daha tamamlamış bulunuyoruz. Kendim de Almanya'dan gelerek burada görev yapıyorum. 30 saatlik kurs sürecinde Almanya'ya gidecek eş adaylarına Almanya hakkında bilgi veriyoruz. Almanya'nın sosyal yapısı, devlet yapısı, uyum ile ilgili sorunlar göçmenlerden kaynaklanan nedenler, Almanya'dan kaynaklanan nedenler, Almanya'daki oturum şekli, Almanya vatandaşlığına nasıl geçilir, eğitim sistemi, meslek eğitimi imkanları işsizlik sorunu işsizliğin nedenleri, Almanya'daki Türk kökenli vatandaşlara Almanya'ya olan katkıları ve vize işlemleri hakkında bilgi veriyoruz. Kursumuzun amacı; Almanya'ya yeni gidecek insanlarımızın hem orada topluma katılımına daha fazla destek sağlamak onların korkularını yenmek aynı zamanda da gidecekleri ülke hakkında bilgi vermektir” dedi.

Kursiyer Gül Sarı ise, “Almanca öğrenmek için geldiğimiz Elbim Kursu katkılarıyla yapılan uyum semineri bize çok şey kattı. Almanya hakkında bilmediklerimizi öğrendik. İş, sağlık ve Almanya kültürü kakında bilgi edindik. Almanya hakkında nasıl iş sahibi olacağımız ve Almanya hakkında genel bilgi öğrendik. Yaşam Kültürü ve nasıl iş sahibi olacağımızı ile oturumu nasıl alacağımızı öğrendik” diye konuştu.

Kaynak: İHA