'Türkvizyon Şarkı Yarışması'Na Doğru

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında 21 Aralık'ta finali düzenlenecek Türkvizyon Şarkı Yarışması'na 24 ülkeden, 24 sanatçı, birinci olmak için yarışacak.

Yarışmada, Türkiye'yi Manevra Grubu temsil edecek. 19 Aralık'ta yarı finalin gerçekleştirileceği yarışmada, Azerbaycan'ı Farid Hasanov, Kazakistan'ı Rin'Go, Kırgızistan'ı Çoro Grubu, Özbekistan'ı Nilüfer Usmanova, Rusya'yı Sailyk Ommun, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ı Aline Şeripcanova, Başkurdistan'ı Diana Ishniyazova, Altay'ı Artyr Marlujokov, Belarus'u Gunesh Abbasova, Ukrayna'yı Fazile İbraimova, Kırım'ı Elvira Sarıhalil, Bosna-Hersek'i Emir & Frozen Camels, Makedonya'yı Ikay Yusuf, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni Grup Gommalar, Kabardino-Balkar Cumhuriyeti'ni Eldar Zhanikaev, Gagavuzya'yı Ludmila Tukan, Yakutistan'ı Olga Spiridonova ve Romanya'yı Cengiz Erhan Kutluakay temsil edecek.
Türkmenistan, Çuvaşistan, Gürcistan, Moldova, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin temsilcileri de henüz belirlenmedi.
- "Müziğin ortak dili sayesinde gönül birliğimizi sağlamlaştıralım"
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın neredeyse 300 milyon insanın yaşadığı bir coğrafyaya hitap ettiğini vurguladı.
Yarışmanın Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar geniş bir alanı ilgilendirdiğini anlatan Tuna, şöyle konuştu:
"Yarışmanın 19 Aralık'taki yarı finalinin ardından 21 Aralık'ta finali gerçekleştirilecek. Burada amacımız kalıcı bir şey oluşturmak. Bu şarkı yarışması her yıl geleneksel olarak Türk Dünyası Kültür Başkenti olan yerde düzenlenecek. Yarışmayla müzik hayatımıza yeni eserler kazandırılsın ve ülkeler birbirinin şarkılarını terennüm etsin. Müziğin ortak dili sayesinde gönül birliğimizi sağlamlaştırıp pekiştirmek istiyoruz. Ortak duygu ve heyecanlar ile sevinçler etrafında birleşeceğiz."
Kaynak: AA