Kos İle Unilever Arasında Arsa Tahsis Sözleşmesi İmzalandı

Konya'ya Algida'nın ardından yeni yatırım daha yapmaya hazırlanan Unilever ile Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

KSO (KSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Unilever'in ev ve kişisel bakım ürünleri sektöründe yapacağı bu yeni yatırımın, Konya'nın son zamanlarda tek seferde aldığı en büyük uluslararası yatırım olduğunu söyledi.

KOS'un yerli ve uluslararası yatırımcılarla büyümeye devam ettiğini belirten Kütükcü, Unilever'in 150 milyon avronun üzerindeki yeni yatırımıyla, bölgenin iki yılda aldığı uluslararası yatırım tutarının 300 milyon avroya ulaştığını ifade etti.

Arsa tahsis sözleşmesi imzalanan Unilever'in yeni yatırımıyla, 680 kişilik yeni istihdam alanı açacağına da vurgulayan Kütükcü, şunları kaydetti:
"Birlik ve beraberlik ruhuyla Konya'ya kazandırılan Unilever'in 150 milyon avroyu aşan bu yeni yatırımı son zamanlarda şehrimize tek seferde kazandırılan en büyük yatırımdır. Uzun zamandır görüşmeleri devam eden böyle bir yatırımın Konya'ya kazandırılmasında yardım ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Ayrıca bu yatırımlar Konya'nın uluslararası yatırım kriterlerinin yükseldiğini, şehrimizin yatırımcılara önemli avantajlar sunduğunu göstermektedir. İnsanımıza iş ve aş sağlayacak, bölgemize değer katacak yatırımlara kapımız her zaman açıktır. Konya olarak, 2023 hedeflerimize ulusal ve uluslararası yatırımcılarla yürümek istiyoruz. Unilever, yatırımlarıyla bu yürüyüşe önemli katkılarda bulunmaktadır."
Kaynak: AA