Didim Ticaret Odasında Seçim Meclisi Gerdi

Didim Ticaret Odası Aralık ayı meclis toplantısında geçen hafta gerçekleşen başkanlık devir teslim törenine meclis üyelerinin çağrılmaması tartışmalara neden oldu.

Didim Ticaret Odasında Seçim Meclisi Gerdi

Toplantı öncesi söz alan Didim Ticaret Odası Meclis üyesi Ömer Vela, geçtiğimiz hafta içerisinde görevinden istifa eden Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Ufuk Döver’in görev değişimi sürecinde hiçbir meclis üyesinin çağrılmaması ve haber verilmemesinin kendilerini kırdığını belirterek, meclis üyesi olarak kendilerine haber verilmemesine tepki gösterdi.

Ufuk Döver’in istifa ettiğini üçüncü kişiler tarafından öğrendiğini belirten Vela, “Sonuçta bizim bir oy hakkımız yok ama, bu yönetimi bizler seçtik.” diyerek tepkisini dile getirdi. Görev değişimde meclis başkanı ve meclis üyelerinin olmadığını, ancak oda içerisinde bulunmayan kişilerin yer aldığını, bununda çok yanlış olduğunu söyledi.

Didim Ticaret Odası’nın samimi olması gerektiğini ifade eden Vela, “Yönetim Kurulu Başkanı’nın istifasında hiçbirimiz yok’uz, meclis başkanı yok, çağrılmıyoruz, haberimiz yok. Ancak hiç ilgisi olmayan kişiler çağırılıyor. Eski meclis başkanı Ümit Soneren bu değişim ile hiç ilgisi olamamasına rağmen o orada. Ticaret Odası’nda bir toplantı yapıldığında ben giremiyorsam, meclis başkanı ve üyeleri giremiyorsa, hiç ilgisi olmayan Ümit Soneren’in Ticaret Odasında ne işi var. Bu güne kadar alınan kararlarda her zaman yönetimin yanında yer aldıklarını belirten Vela; “Bundan sonra alacağınız kararlarda bizden ne diye nasıl destek bekleyeceksiniz? Didim Ticaret Odasında geçmişte yaşanan keşmekeş, karışıklık ve olumsuzlukların yegane müsebbibi olan Ümit Soneren’in toplantıya niye katıldığını bize nasıl izah edeceğinizi merak ediyorum” dedi.

“ÇAY SORUNU..”
Meclis Üyesi Ömer Vela Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ’a Son günlerde depremzedelere yardım için bir vatandaşın hibe ettiği yüklü miktardaki çayın, bir kısmının Ticaret Odasında kullanıldığı ilişkin sorusuna yönelik olarak ta cevap veren Oda Başkanı Şaban Üstündağ Konu hakkında önceden bilgisi olmadığını ve olayın doğru olduğunu söyledi.

Aynı şekilde meclis başkanı Hilmi Yıldırım Oda çalışanlarına sorarak konuyu araştırdıklarını, olayın doğru olduğunu, ama bahis konusu çaydan kalmadığını söyledi.

“HATA VE BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR”
Meclis üyesi Veysel Ece de oda heyetinin Yunanistan Konsolosu Theodore Tsakiris’i ziyaretinde kendilerine bilgi verilmemesine tepki göstererek, “Meclis üyesi Hikmet beyle birlikte defalarca Didim-Kos seferleri ile ilgili çalışmalarda bulunduk. Ancak bu konuyla ilgili Yunanistan Konsolosu Theodore Tsakiris'i İzmir’de ziyaretine gidildiğinde bize haber verilmiyor.” ifadelerine yer verdi. Meclis üyesi Hikmet Atilla ise bu ziyarette kendilerine de bilgi verilmesi gerektiğini kaydederek, “Bunun yanı sıra Didim Ticaret Odası’nın kültür hizmeti olarak basımını üstlendiği “Büyüteç altında Didim” adlı kitabında birçok yazım hataları ve bilgi yanlışlıkları var. Bu kitap günümüzde sivil toplum kuruluşlarına satılıyor. Bu kitabın dağıtımı biran önce durdurularak içerisindeki hatalar düzeltilerek yeniden basılmalı ve dağıtılmalıdır” diye konuştu.

“YARIN FARKLI ŞEYLERİ KONUŞUYOR OLABİLİRİZ.”
Meclis üyelerinin tepkilerini dinledikten sonra söz alan Meclis Başkanı Yıldırım, meclis üyelerinin açıklamalarıyla ilgili olarak, “Eski Başkanımız Ufuk Döver’in burada bulunmasını isterdim. Beyaz liste, turuncu liste, yeşil liste diye bir şey yok artık. Hepimiz Ticaret Odası için buradayız. Gerçekleşen Başkan değişikliği seçime yakın bir tarihte olsaydı hiç birimiz bir şey demezdik. Ama bizim daha 3,5-4 yılımız var. Yönetimi meclis olarak beraber seçtik, başkan değişikliğine de hep beraber karar vermek isterdim” dedi.

.

Didim Ticaret Odası eski Başkanı Ufuk Döver’in henüz aday adayı olduğunu belirten Yıldırım, “Aday adayı olduğu partinin adayının henüz belli olmaması nedeni ile yarın farklı şeyleri konuşuyor olabiliriz. Aday olabilirde, olmayabilirde. Biz elimizden geldiği kadar çalışalım" dedi.

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, “Benden öncesi için pek fazla bir şey söylemem doğru olmaz. Ama bundan sonrası için alınacak kararlar ve yapılacak faaliyetlerde hepinize bilgi verilecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA