Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üreticinin önündeki engellerin kaldırılması için belediye kaynaklarını kullanmaya hazır olduklarını belirterek, "Ne üretiyorsak en kalitelisini, en iyisini üretmeliyiz. Bunun için stratejiler geliştirmeli, planlı ve programlı olarak hedefe koşmalıyız" dedi.

Altepe, Bursa Su Kanalizasyon İdaresi'ndeki (BUSKİ) başkanlık makamında sebze, meyve, zeytin üreticileri ve hayvancılık yapanlarla bir araya geldi. Kalite ve verimliliğin artırılması, özellikle satış ve pazarlamanın geliştirilmesi, ekonominin büyümesi için sorumlu bir merci olarak tespit edilen her kuruma maddi ve manevi ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirten Altepe, büyükşehir belediyesi olarak şehir ekonomisinin gelişmesi, kırsal kesimdeki üretimin düzenlenerek verimli ve karlı hale getirilebilmesi için yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bursa'yı her alanda örnek il yapmak istediklerini dile getiren Altepe, şöyle devam etti:
"Ne üretiyorsak en kalitelisini, en iyisini üretmeliyiz. Bunun için stratejiler geliştirmeli, planlı ve programlı olarak hedefe koşmalıyız. Hollanda et ve süt ürünlerinde dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri. Bizler hayvancılık yapıyorsak, Hollanda örneğini iyi incelemeliyiz. Oradaki tesisleri, üretim verimliliğini ele alıp, bundan daha iyisini yapmaya çalışmalıyız. İşte o aşamada büyükşehir belediyesi olarak her zaman her şekilde yanınızdayız."
Kaynak: AA